ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Ηγουμενίδης: Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά σηματοδοτεί το τέλος μιας Κυβέρνησης που πολέμησε με μίσος τα εργασιακά δικαιώματα

Σχετικά με τον εορτασμό της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς, ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά σηματοδοτεί το τέλος μιας Κυβέρνησης που πολέμησε με μίσος τα εργασιακά δικαιώματα και κατήργησε βασικές εργασιακές κατακτήσεις. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη βαρύνεται με την επιβολή μιας πολιτικής πλήρους απορρύθμισης της αγοράς εργασίας, την επιβολή της ελαστικής και εργολαβικής εργασίας, την αύξηση των φθηνών υπερωριών και της απλήρωτης εργασίας πέραν του 8ώρου.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά σηματοδοτεί το τέλος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και της αντεργατικής της νομοθεσίας. Στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι η άμεση κατάργηση των αντεργατικών ρυθμίσεων – με πρώτους τους νόμους Χατζηδάκη και των αντεργατικών ρυθμίσεων για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Αμέσως μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναφέρουμε τον καθορισμό του κατώτατου μισθού με συλλογική διαπραγμάτευση και αποκαθιστούμε, μεταξύ άλλων, και το συνταγματικό δικαίωμα της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η προάσπιση της εργασίας βρίσκεται στο επίκεντρο της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, με στόχο μια βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, τη μείωση των εισοδηματικών ανισοτήτων, την αναδιανομή πλούτου και ισχύος υπέρ των εργαζομένων. Στο δικό μας στρατηγικό σχέδιο, η αύξηση των μισθών είναι προϋπόθεση της οικονομικής ανάπτυξης. Η Εργατική Πρωτομαγιά δίνει το σήμα για μια ουσιαστική αλλαγή που θα αφορά το μέλλον και τα συμφέροντα των εργαζομένων”.

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 01.05.2023

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε