Δήλωση Νίκου Ε. Ηγουμενίδη

Δεν βγαίνουνε τα όνειρα σε πλειστηριασμό, δεν παίχτηκε η παρτίδα μας ακόμα!

Με την τελευταία εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου και της 25ης Ιουνίου 2023 ολοκληρώθηκε ένα προσωπικό, συναρπαστικό ταξίδι. Πρόκειται για εμπειρία ζωής. Η αναζωογονητική καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες, χέρι – χέρι με την απέραντη μοναξιά την ώρα των αποφάσεων για δύσκολες και, τις περισσότερες φορές, πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, η ενότητα στις μάχες που δώσαμε, συνάμα με … «Λαιστρυγόνες» και «Κύκλωπες».

Όπως συνολικά στη ζωή μου, έτσι και μέσα από τη κοινοβουλευτική μου θητεία, προσπάθησα να υπηρετήσω την κοινωνία και τον τόπο με ήθος και εντιμότητα, στηριγμένος στις – παντοτινά σταθερά θεμέλια – αρχές και ιδέες της Αριστεράς.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς, έναν προς έναν, όλους εσάς που τα τελευταία 8 χρόνια στηρίξατε τις πολιτικές μου επιλογές. Αν και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανέναν ούτε καμιά, θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαίτερα σε σας που με ακολουθήσατε, υπερβαίνοντας τις προσωπικές σας πολιτικές και ιδεολογικές θέσεις.

Φίλες και φίλοι,

Η πολιτική επικαιρότητα τρέχει τόσο, που ακόμα και αυτή η τοποθέτησή μου, ίσως φαίνεται ανεπίκαιρη, ίσως φαντάζει να αναφέρεται σε ένα μακρινό παρελθόν.

Όμως, όσο τα προβλήματα της κοινωνίας παραμένουν ακόμη άλυτα μόνο η αριστερή πολιτική  μπορεί να δώσει λύση. Κανένας αγώνας δεν πάει ποτέ χαμένος. Πιστεύω ότι, για να δώσουμε το λόγο στους ποιητές, «τις πιο όμορφες θάλασσες δεν τις έχουμε ακόμα ταξιδέψει». Γι’ αυτό και δεν το βάζουμε κάτω. Ξέρουμε καλά ότι «δεν βγαίνουνε τα όνειρα σε πλειστηριασμό» και, πιστέψτε το, «δεν παίχτηκε η παρτίδα μας ακόμα!».

Πολλά, κατά την γνώμη μου τα περισσότερα, γεγονότα και μάχες, που κάνουν την περίοδο που ζούμε συγκλονιστική, είναι μπροστά μας. Εδώ θα μετρηθούμε όλοι! Εδώ είναι το πεδίο για την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων! Εδώ θα αναγεννηθούν οι αξίες μας! Εδώ θα τεθούν οι βάσεις για τη νίκη μας!

Όσο δύσκολο, ανέφικτο ή ουτοπικό κι αν φαίνεται σήμερα, το μέλλον δείχνει Αριστερά!

Το βάθος του ουρανού είναι κόκκινο!!!

Νίκος Ε. Ηγουμενίδης

Γιατρός, Επεμβατικός Καρδιολόγος

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε