Βιογραφικό

Βιογραφικό2018-12-10T20:20:15+00:00

Νίκος Ε. Ηγουμενίδης

Ο Νίκος Ηγουμενίδης γεννήθηκε το 1961 στην Άνω Βιάννο του Νομού Ηρακλείου Κρήτης.

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Κατερίνα Μοσχοβιτάκη και πατέρας δυο παιδιών.

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στην Καρδιολογία και με θέση Διευθυντή Καρδιολογίας του ΕΣΥ, στη Καρδιολογική Κλινική του Παναεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Ο Νίκος Ηγουμενίδης είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης.

Νίκος Ηγουμενίδης
Νίκος ΗγουμενίδηςΒουλευτής Ν. Ηρακλείου

Συμμετοχή σε Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες:

1. Fellow of the European Society of Cardiology

2. Μέλος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

3. Μέλος της Ομάδας Εργασίας Αιμοδυναμικής και Επεμβατικής Καρδιολογίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

4. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιαγγειακής Έρευνας (Hellenic Cardiovascular Research Society)

5. Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.

1. Εκλεγμένο μέλος της τριμελούς Επιτροπής Ιατρών του ΕΣΥ του ΠΑΓΝΗ 1999 – 2001.

2. Εκλεγμένο μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΠΑΓΝΗ 2005 – 2007.

Από τα μαθητικά του χρόνια είναι ενταγμένος στην Αριστερά. Από το 1ο έτος σπουδών του στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου. Τον Μάιο του 2014, στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, υπήρξε υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στο νομό Ηρακλείου με τον συνδυασμό «Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης» που υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και στις βουλευτικές εκλογές του Γενάρη 2015, έθεσε πρώτη φορά υποψηφιότητα ως βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ηρακλείου.

Από τον Απρίλιο του 2015 έως και τον Αύγουστο του 2015 διετέλεσε Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης. Σήμερα είναι βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ με το συνδυασμό του οποίου εκλέχθηκε για 1 η φορά βουλευτής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, της Υποεπιτροπής για τη μελέτη και αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και της Υποεπιτροπής νησιωτικών και ορεινών περιοχών.

Επίσης, είναι Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με το Κοινοβούλιο της Μολδαβίας και μέλος των Ομάδων Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με τα Κοινοβούλια της Ρωσίας, της Νοτίου Αφρικής και της Κούβας.

Από τον Μάρτιο του 2017 είναι ο συντονιστής της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Το nigoumenidis.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Ρυθμίσεις Ok