25η ΙΟΥΝΙΟΥ:ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΧΑΜΕΝΗ

Του Νίκου Ε. Ηγουμενίδη*

Φτάσαμε στο τέλος και αυτής της προεκλογικής περιόδου. Με το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών παρόν. Με την καθημερινότητά μας και τα προβλήματα που μας ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια να αναζητούν επιτακτικά, διέξοδο και λύσεις. Δύο είναι τα εναλλακτικά προγράμματα που τίθενται στην κρίση των Ελλήνων πολιτών. Στην σύγκρουση του εναλλακτικού σχεδίου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ με το αντίστοιχο της ΝΔ, καθένας και κάθε μια, καλείται να επιλέξει.

Με την πρόοδο ή με την συντήρηση;

  • Ισχυρή κοινωνία, με ισχυρό κοινωνικό κράτος ή “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει”;

  • Ισχυρή δημοκρατία ή απαξίωση του κράτους δικαίου;

  • Ισχυρή οικονομία, που στηρίζεται στη γνώση, την καινοτομία, την έρευνα, τη συνεργασία ή ασυδοσία των αγορών νια, πελατειακές σχέσεις, δίκτυα των προνομιούχων, παντοδυναμία των funds, τεράστια ανακατανομή πλούτου και περιουσιών;

  • Δημόσια υγεία υψηλού επιπέδου και προσβάσιμη σε όλους και σε όλες ή εμπορευματοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, με ό,τι συνεπάγεται σε ανισότητες και αποκλεισμούς ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες των πολιτών;

  • Αξιοπρέπεια και ασφάλεια στην εργασία, με καλύτερους μισθούς, καλύτερες συνθήκες ή επισφαλής, ανασφάλιστη, υποδηλωμένη, αδήλωτη και υποαμειβόμενη εργασία;

Με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ή με τη ΝΔ;

Στις εκλογές αυτές, όμως, εκτός από τα προγράμματα αντιπαρατίθενται και δύο διαφορετικές εναλλακτικές στρατηγικές:

Από τη μια η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Η συμπόρευση, συσπείρωση, συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων της κοινωνίας, σε ένα ισχυρό προοδευτικό πόλο, που θα ανοίγει και θα δείχνει το δρόμο για την Ελλάδα της νέας εποχής την απαλλαγμένη από όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά του παρελθόντος, θα στηρίζει τις προοδευτικές αλλαγές που θα επιχειρούνται σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, θα αποτελεί το αναγκαίο προοδευτικό ανάχωμα – αντίβαρο στην καταστροφική επίθεση της δεξιάς πολιτικής, θα ενισχύει και θα ενισχύεται από τους επερχόμενους αγώνες των μαχόμενων κοινωνικών δυνάμεων. Ένα μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων, που δεν μπορεί να γίνει χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ούτε, πολύ περισσότερο, ενάντιά του.

Από την άλλη πλευρά η στρατηγική της ΝΔ.Έχοντας επίγνωση των κοινωνικών αντιδράσεων που θα γεννήσει η νεοφιλελεύθερη αντιμετώπιση των προβλημάτων, δεν στοχεύει απλά σε εκλογική νίκη. Επιδιώκει να συγκροτήσει ένα καθεστώς. ανεξέλεγκτο, ασύδοτο, ισοπεδωτικό. Επιδιώκει μια τετραετία χωρίς κοινωνικές και πολιτικές αντιστάσεις. Για αυτό και βασικός στόχος της ΝΔ είναι η αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και μια κατακερματισμένη, ανίσχυρη και αναποτελεσματική αντιπολίτευση.

Αυτή η προοπτική που σχεδιάζει η ΝΔ, πρέπει να αποτραπεί. Κάθε προοδευτικός πολίτης, με την ψήφο του στις 25 Ιουνίου, μπορεί να την αποτρέψει ενισχύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Γιατί ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημαίνει ισχυρή κοινωνία και υγιής δημοκρατία, ισχυρό αντίβαρο στη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη. Δεδομένου και του εκλογικού νόμου της ενισχυμένης αναλογικής, η ίδια η πραγματικότητα είναι που θέτει το δίλημμα της κάλπης. Ο κατακερματισμός της προοδευτικής ψήφου αποτελεί μια εσφαλμένη απάντηση. Κάθε προοδευτική ψήφος που δεν πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ  – ΠΣ, ενισχύει αντικειμενικά το σχεδιασμό της Δεξιάς για πλήρη ασυδοσία της.

Η προοδευτική απάντηση στο κρίσιμο δίλημμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου, είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η μόνη ψήφος με κοινωνικό αποτύπωμα, εγγύηση για θετικές εξελίξεις σε όλες τις πλευρές της καθημερινότητάς μας!

*Υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο CandiaDoc.gr

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε