ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Νίκος Ηγουμενίδης: Εμπαιγμός της Κυβέρνησης για την (μη) επέκταση των σχολικών γευμάτων στα νηπιαγωγεία
 
Σχετικά με την απάντηση του Υπουργείου Εργασίας στην κοινοβουλευτική ερώτηση του Νίκου Ηγουμενίδη για την επέκταση των σχολικών γευμάτων στα νηπιαγωγεία, ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Με μεγάλη καθυστέρηση και – το κυριότερο – με ένα προκλητικό ψέμα, το Υπουργείο Εργασίας απαντά στη κοινοβουλευτική μας ερώτηση για την ανάγκη επέκτασης των σχολικών γευμάτων και στα νηπιαγωγεία της χώρας, αφήνοντας σκοπίμως να εννοηθεί ότι δήθεν ήδη εφαρμόζεται το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων και στα νηπιαγωγεία, ενώ η πραγματικότητα διαψεύδει.
Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου στην απάντηση της που μας διαβιβάζει πριν λίγες μέρες ισχυρίζεται ότι «η σταδιακή κάλυψη του συνόλου του μαθητικού πληθυσμού της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών που φοιτούν στα δημόσια νηπιαγωγεία της χώρας έχει δρομολογηθεί και εφαρμόζεται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων». Η φράση αυτή αποτελεί μια προσπάθεια της Κυβέρνησης να ξεφύγει από την αλήθεια, ότι δηλαδή «δεν συμπεριλαμβάνονται» τα νηπιαγωγεία και ότι δεν προχώρησε την επέκταση των σχολικών γευμάτων τα  οποία και λοιδωρούσε.  Αυτό το γνωρίζουν οι γονείς που βιώνουν την ακρίβεια στην καθημερινότητά και στην τσέπη τους, ιδίως σε τουριστικές περιοχές, όπου υπάρχει εποχιακή απασχόληση και χαμηλό εισόδημα.
Σε αρκετές περιοχές της χώρας, ο επιτυχημένος θεσμός που έθεσε σε εφαρμογή η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα δημοτικά σχολεία θα έπρεπε να είχε ήδη επεκταθεί και στα νηπιαγωγεία τα τελευταία χρόνια. Τα δύο χρόνια φοίτησης στα νηπιαγωγεία είναι υποχρεωτικής εκπαίδευσης και η εμπειρία της εφαρμογής των σχολικών γευμάτων στα σχολεία καθώς και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα επιτρέπουν την επέκταση και στα νηπιαγωγεία της χώρας. Ας σταματήσει, λοιπόν, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη τα ψέματα. Πολύ σύντομα, την υλοποίηση των σχολικών γευμάτων και στα νηπιαγωγεία θα την υλοποιήσει η προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Το Γραφείο Τύπου
Ηράκλειο, 2.5.2023
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε