ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στις 10 Οκτωβρίου, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι επιτακτικό ένα ολοκληρωμένο – προσανατολισμένο στηn κοινότητα – σύστημα υπηρεσιών ψυχικής υγείας με καθολική πρόσβαση σε όλους που θα ενσωματώνει τις νέες ανάγκες ιδιαίτερα στην εποχή της πανδημίας.

Μετά από 1,5 έτος πανδημίας στη χώρα μας, το Υπουργείο Υγείας, εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει ότι η πανδημία αποτελεί έναν διακριτό επιταχυντή σε βάρος της ψυχικής υγείας που επιτείνει τους ψυχοκοινωνικούς κινδύνους. Η κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθεί να κωφεύει κάθε φορά που τονίζεται ότι πρέπει να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος και οι δημόσιες δομές ψυχικής υγείας.

Η προστασία των ατόμων υψηλού κινδύνου, η δραστική αντιμετώπιση των κοινωνικών προσδιοριστών της ψυχικής νόσου, η προάσπιση του κοινωνικού κράτους και των δημόσιων υπηρεσιών ψυχικής υγείας πρέπει να είναι οι κύριοι άξονες μιας τέτοιας παρέμβασης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει καταστήσει με κάθε τρόπο σαφές ότι η επένδυση στην ψυχική υγεία είναι επένδυση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στην κοινωνική συνοχή, στην άρση των ανισοτήτων και στο κράτος δικαίου.

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 10.10.2021

 

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε