ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απαντήσεις από τα αρμόδια Υπουργεία ο Νίκος Ηγουμενίδης στον Άγιο Βασίλειο Πεδιάδος

 

2Με αφορμή τις απαντήσεις των Υπουργείων στην αναφορά που είχε καταθέσει στη Βουλή, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης επισκέφτηκε τον Άγιο Βασίλειο Πεδιάδος, όπου είχε μακρά συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, καθώς και με τον πρόεδρο της κοινότητας.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης ενημέρωσε για το 298/23.1.2018 απαντητικό στην αναφορά του έγγραφο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σχετικά με τις ενέργειες κάλυψης ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος και στον Άγιο Βασίλειο, διαβιβάζοντας τα σχετικά έγγραφα της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Ηγουμενίδη, και συγκεκριμένα για την υπό εξέταση περιοχή του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων του Νομού Ηρακλείου, η οποία μετέβη στην επίγεια ψηφιακή ευρυεκπομπή στις 6 Φεβρουάριου 2015 «είναι δυνατή η δυνατότητα εγκατάστασης συμπληρωματικών σταθμών κάλυψης, με συνεργασία του δήμου ή τρίτου φορέα και του παρόχου δικτύου».

Επισημαίνεται επίσης ότι «το Υπουργείο στο πλαίσιο των ανωτέρω έχει δρομολογήσει τις ενδεδειγμένες ενέργειες (ανάθεση εκπόνησης τεχνικοοικονομικής μελέτης σε εξειδικευμένο εξωτερικό σύμβουλο, επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς κ.α.) προκειμένου να επιτευχθεί, σε σύντομο χρονικό διάστημα, η καθολική τηλεοπτική κάλυψη στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας».

4Εν συνεχεία ο Νίκος Ηγουμενίδης μετέβη στο ακίνητο της Παιδούπολης που βρίσκεται εντός του οικισμού και επισκέφτηκε για το ζήτημα της αναπαλαίωσης και συντήρησης την αίθουσα του ιστορικού  – από το 1871 – δημοτικού σχολείου, όπου σύμφωνα με  την απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού «προστατεύεται ως προγενέστερο των τελευταίων 100 ετών και επιπλέον ανήκει στην κατηγορία των πολιτιστικών κτιρίων», ενώ αναφέρονται και τα υπόλοιπα χαρακτηρισμένα ως μνημεία αρμοδιότητας του ΥΠΠΟ στην περιοχή.

Τέλος, ο Νίκος Ηγουμενίδης επισκέφτηκε τον τοπικό αγροτικό οικοτεχνικό συνεταιρισμό γυναικών, όπου συνομίλησε για τα θέματα του συνεταιρισμού, ενώ δεν παρέλειψε να πραγματοποιήσει συνάντηση και με την ομάδα των σταφυλοπαραγωγών στις Αρχάνες αναφορικά με μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν, όπως αυτό της άρδευσης των καλλιεργειών.

5

6Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 3.2.2018

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε