Νίκος Ηγουμενίδης: «Ο Υπουργός Υγείας να αποσύρει μόνιμα και όχι προσωρινά την ανάλγητη διάταξη για τους ανασφάλιστους»

«Υπό το βάρος της λαϊκής πίεσης και των κοινωνικών αντιδράσεων η Κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε μια αναδίπλωση: Αποσύρει προσωρινά  – μέχρι 30 Απριλίου – το μέτρο του αποκλεισμού των ανασφάλιστων συμπολιτών μας από τη συνταγογράφηση μέσα από τους ιδιώτες γιατρούς.

Ωστόσο, δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό. Όπως ξεκαθαρίζει το Υπουργείο Υγείας στην ίδια ανακοίνωση επί λέξει, «το μέτρο της συνταγογράφησης για τους ανασφάλιστους θα ισχύσει κανονικά».

Γίνεται επομένως φανερό ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει απλώς να αμβλύνει τις εντυπώσεις. Πρόκειται για μια εμμονή και μια ιδεοληψία απέναντι σε μια από τις πλέον ευάλωτες ομάδες που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία η σημερινή Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιδιώκει να αφήσει χωρίς κανένα δίκτυ προστασίας.

Η Κυβέρνηση οφείλει μέχρι τη λήξη αυτής της βραχύβιας παράτασης αφενός να ακούσει το επόμενο διάστημα τους ιατρικούς και κοινωνικούς φορείς, και αφετέρου να αποσύρει μόνιμα, και όχι προσωρινά, αυτή την κοινωνικά ανάλγητη απόφαση. Είναι αδιανόητο εν μέσω ακρίβειας και πανδημίας η Κυβέρνηση να συντείνει με τις ιδεοληψίες της σε νέες στρατιές ανασφάλιστων πολιτών»

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε