ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Νίκος Ηγουμενίδης: Η Κυβέρνηση να σταματήσει να φλερτάρει με την ιδιωτικοποίηση του νερού

 

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Το βασικό αγαθό του νερού αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα όλων των ανθρώπων. Αναπόφευκτα, η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού μας υποχρεώνει να πούμε ότι η σημερινή Κυβέρνηση επιδιώκει με κάθε τρόπο την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υποδομών ύδρευσης και του ίδιου του αγαθού του νερού. Η Κυβέρνηση απαξιώνει συστηματικά τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης με μια κραυγαλέα υποστελέχωση, ενώ παράλληλα δεν κάνει απολύτως τίποτα για να τις απαλλάξει από τα υψηλά κόστη ενέργειας απειλώντας τη βιωσιμότητά τους και μετακυλίοντας το κόστος στους πολίτες.

Τρανταχτό παράδειγμα η ΔΕΥΑ Ηρακλείου: Από τους 248 εργαζόμενους το 2009 η Υπηρεσία έχει σήμερα 120, και οι 17 μάλιστα τελούν υπό καθεστώς σύνταξης που μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποχωρήσουν. Τονίζουμε συνέχεια ότι πρέπει να στηριχθεί η ΔΕΥΑ Ηρακλείου με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό. Αντί να κωφεύει, το Υπουργείο Εσωτερικών να σταματήσει να  γυρνάει  την πλάτη σε μια Υπηρεσία που  έχει  ως κομβική  της αρμοδιότητα το ζήτημα της ύδρευσης της πόλης, και να στηρίξει όλα τα έργα ύδρευσης που έχουν διασφαλιστεί με χρηματοδοτικά εργαλεία από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και συνολικά, η Κυβέρνηση να σταματήσει να φλερτάρει με την ιδιωτικοποίηση του νερού και να διασφαλίσει επιτέλους με όλα τα μέσα το δημόσιο χαρακτήρα του.

Σε μια περίοδο που τα βασικά αγαθά, όπως της υγείας και της ενέργειας, βάλλονται, η Κυβέρνηση έχει συνταγματική υποχρέωση να διαφυλάξει την πρόσβαση όλων των πολιτών σε όλα τα βασικά αγαθά και φυσικά να προστατεύσει το δημόσιο χαρακτήρα και του νερού».

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε