22/3/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να προστατευτούν οι ονομασίες «τσικουδιά» – «τσίπουρο» και τα συμφέροντα των μικρών παραγωγών

Μέσα στις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις, η κυβέρνηση δε διστάζει να προχωρήσει σε μια ακόμη πράξη ενάντια στα συμφέροντα των μικρών παραγωγών. Στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, που έρχεται αύριο, Τετάρτη, στην Ολομέλεια της Βουλής, φέρνει σειρά διατάξεων για τους αποσταγματοποιούς, απαλείφοντας τις παραδοσιακές ονομασίες «τσίπουρο» και «τσικουδιά».

Μια παράδοση ετών, ουσιαστικά διαγράφεται από τη σημερινή κυβέρνηση, με στόχο να μετατραπεί ένα τόσο εμβληματικό, για πολλές περιοχές της χώρας, προϊόν σε βιομηχανικό προϊόν παραδίδοντας τους μικρούς παραγωγούς βορά στις μεγάλες εταιρείες.

Όσο κι αν η κυβέρνηση διατείνεται ότι είναι κοινοτική οδηγία, για το ζήτημα της ονομασίας δεν υπάρχει δέσμευση, ενώ αντίθετα έχει κάθε υποχρέωση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των παραγωγών και των χιλιάδων οικογενειών που ζουν από αυτό. Οφείλει, πριν να είναι αργά, να εντάξει στις επίμαχες διατάξεις τους όρους «παραδοσιακό τσίπουρο» και «παραδοσιακή τσικουδιά» για τα προϊόντα των διήμερων αποσταγματοποιών.

Οι βουλευτές Κρήτης

Σ. Βαρδάκης, Ν. Ηγουμενίδης, Μ. Θραψανιώτης,

Χ. Μαμουλάκης, Αν. Ξανθός, Π. Πολάκης

και οι Νομαρχιακές Επιτροπές

Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων

του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε