Νίκος Ηγουμενίδης: Ελάχιστες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και αναφορές απαντούν οι Υπουργοί τον τελευταίο μήνα

«Πρέπει να επισημανθεί ότι τον τελευταίο ένα μήνα ελάχιστες γραπτές κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και αναφορές που έχουν κατατεθεί για μείζονα θέματα έχουν απαντηθεί, ενώ από όσες έχουν απαντηθεί συνήθως οι Υπουργοί παραπέμπουν ή διαβιβάζουν τα έγγραφα σε άλλα Υπουργεία.

 

Eίναι χαρακτηριστικό ότι από τις δεκάδες ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί από τις 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα, μόνο 2-3 θέματα έχουν λάβει κάποια απάντηση, κι αυτό παρά τα θέματα που τίθενται αφορούν την υγεία, την παιδεία, τις υποδομές, το περιβάλλον και την αγωναία των πολιτών για τα θέματα της καθημερινότητάς τους.

Αυτό δημιουργεί μια ανησυχητική αντικοινοβουλευτική πρακτική που δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί. Για ποιό λόγο Υπουργοί σε κρίσιμες θέσεις δεν καταδέχονται να απαντούν τις γραπτές κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και αναφορές που κατατίθενται από την αντιπολίτευση για μείζονα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες; Δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους οι Υπουργοί ή πολύ απλά δεν έχουν πλέον απαντήσεις να δίνουν στον κόσμο;

Η πανδημία δεν μπορεί να είναι πλέον η δικαιολογία για τα πάντα και οι Υπουργοί οφείλουν να αλλάξουν ρότα και να απαντήσουν εγκαίρως σε όσα ζητήματα έχουν τεθεί και θα εξακολουθούν καθημερινά και με ακόμη μεγαλύτερη ένταση να τίθενται. Δεν μπορεί για πολύ ακόμη να γυρνούν την πλάτη στη κοινωνία».  

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε