11/10/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών, που φώναξαν ένα βροντερό «όχι» στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης, βρέθηκε σήμερα η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και οι βουλευτές του κόμματος Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης.

Χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές από το Ηράκλειο ένωσαν τις φωνές τους με τους εκπαιδευτικούς όλης της χώρας, ενάντια στην ψευδεπίγραφη αξιολόγηση, που θεσμοθέτησε η χειρότερη υπουργός Παιδείας των τελευταίων πολλών ετών.

Οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Ηράκλειο στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα που δίνουν οι εκπαιδευτικοί ενάντια σε αυτό το σύστημα, το οποίο οδηγεί σε κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων, θεσμοθετεί διακρίσεις ανάμεσα σε «καλά» και «κακά» σχολεία και εντείνει τελικά τις κοινωνικές ανισότητες, ενώ παράλληλα παραγνωρίζει τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και μεταφέρει τις ευθύνες του κεντρικού κράτους στις πλάτες των εκπαιδευτικών.

Καλούμε την κ. Κεραμέως να ακούσει τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, να υιοθετήσει τα αιτήματα και τις προτάσεις τους και να σταματήσει επιτέλους να στρέφετε εναντίον της εκπαιδευτικής κοινότητας με δικαστικά μέσα. Όσο δεν το κάνει, απλά επιβεβαιώνει τον τίτλο της χειρότερης υπουργού Παιδείας των τελευταίων ετών.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε