ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Ηγουμενίδης από την Βουλή για τον σεισμό στο Ηράκλειο: «Η Κυβέρνηση εδώ και καιρό κωφεύει»

Ηχηρό μήνυμα μέσα από την Αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής για τον μεγάλο σεισμό με επίκεντρο το Ηράκλειο απέστειλε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης. Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου και απευθυνόμενος στα μέλη της Κυβέρνησης ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε «Οι κάτοικοι του Ηρακλείου ζουν με τους σεισμούς πολλούς μήνες τώρα. Πολλές φορές μιλήσαμε και ζητήσαμε την έγκαιρη παρέμβαση του κράτους. Στις 28 Ιουλίου οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου καταθέσαμε αναφορά για το θέμα να κηρυχθεί η περιοχή «σεισμόπληκτη». Ήταν αίτημα του Δήμου, αίτημα των πολιτιστικών συλλόγων, των φορέων της περιοχής, επιστημόνων κ.λπ. Παρόλα αυτά η Κυβέρνηση κώφευσε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Ο βουλευτής τόνισε ότι χρειάζεται η πλήρης και ολοκληρωμένη εικόνα, αλλά αναφέρθηκε σύντομα και στα προβλήματα που ήδη παρατηρούνται: «Σήμερα είχαμε μια πρώτη δυσφορία των ίδιων των κατοίκων που μαζεύτηκαν στον σταθμό συγκέντρωσης και δεν υπήρχε καρέκλα να καθίσουν, υπερήλικες άνθρωποι. Δεν υπήρχε ένα μπουκάλι νερό. Λέω ότι ήταν μια πρώτη δυσφορία. Χρησιμοποιώ μια πολύ ήπια λέξη για τις πρώτες ώρες του γεγονότος», όπως σημείωσε ο ίδιος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον άνθρωπο στο Αρκαλοχώρι που έχασε τη ζωή του εξαιτίας του σεισμού: «Θα ήθελα να εκφράσω τη θλίψη μου για τον άδικο θάνατο του φίλου και συντοπίτη μας που σκοτώθηκε σήμερα του Ιάκωβου Τσαγκαράκη. Να ευχηθώ στην οικογένειά του δύναμη και υπομονή. Να ευχηθώ γρήγορη και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες».

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 28.9.2021

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε