Στην εκδήλωση στο Αρκαλοχώρι για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Το παρών στην επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση στο Αρκαλοχώρι έδωσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

Ο βουλευτής Ηρακλείου στην σύντομη παρέμβασή του στην εκδήλωση τόνισε τη σημασία της συμβολής του Αρκαλοχωρίου στην Επανάσταση μέσα από τα γεγονότα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη σημασία της διδασκαλίας της τοπικής ιστορίας στα σχολεία του Νομού Ηρακλείου και της Κρήτης: «Η τοπική ιστορία δεν μπορεί να μη διδάσκεται στα σχολεία της περιοχής. Δεν μπορεί όλα τα ιστορικά γεγονότα που τιμάμε σήμερα να μην ακούγονται στις αίθουσες των σχολείων», είπε ο βουλευτής Ηρακλείου, καλώντας τους τοπικούς φορείς και συλλόγους να ενώσουν τη φωνή τους σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, ο Νίκος Ηγουμενίδης είχε την χαρά να συνομιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής αλλά και με τους διοργανωτές της εκδήλωσης και συγκεκριμένα με τις τοπικές αρχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και της Τοπικής κοινότητας Αρκαλοχωρίου, με τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, με τους εκπροσώπους του πολιτιστικού συλλόγου Αρκαλοχωρίου και του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας «ΑΘΛΗ.Σ.Υ.»

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε