ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στους οικισμούς Αρχάγγελο, Σκλαβεροχώρι, Απόστολους και Καρδουλιανό ο Νίκος Ηγουμενίδης

Επίσκεψη στους οικισμούς Αρχάγγελο, Σκλαβεροχώρι, Απόστολους και Καρδουλιανό στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της ευρύτερης περιοχής σχετικά με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από τις εργασίες που εκτελούνται εξαιτίας της κατασκευής του νέου Αεροδρομίου.

Κατά την παρουσία του ο βουλευτής συνοδευόταν από τον νέο συντονιστή της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μινώα Πεδιάδος Νίκο Χανιαλάκη και τα μέλη της ΟΜ  Νίκο Μακράκη, Δημήτριο Μανιό και το μέλος και συνεργάτη του βουλευτή Μιχάλη Κυριακάκη.

Στο Σκλαβεροχώρι ο βουλευτής βρέθηκε στο σημείο όπου διακόπτεται η πρόσβαση στους οικισμούς και όπου έγινε επιτόπια ενημέρωση από τους κατοίκους για τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν από τις εργασίες που πραγματοποιούνται από την κατασκευή του συνοδού έργου του νέου Αεροδρομίου. Συγκεκριμένα σημείωσαν ότι η οδική αρτηρία Καστέλι-Αρκαλοχώρι διακόπτει την πρόσβαση στο κοιμητήριο του χωριού αλλά και την εγγύτητα με τους παρακείμενους οικισμούς.

Επιπλέον τόνισαν τις δυσμενείς επιπτώσεις από την κατασκευή του Αεροδρομίου για την ευρύτερη περιοχή και την ανάγκη να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη από την ανάδοχο εταιρεία αλλά και τήρηση των μελετών που συνοδεύουν τα έργα κατασκευής του αεροδρομίου.

Ο Βουλευτής ενημέρωσε τους κατοίκους για την αναφορά η οποία κατατέθηκε από τους βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ στο αρμόδιο Υπουργείο κατόπιν του έγγραφου αιτήματος φορέων και κατοίκων όπου ζητείται άμεση απάντηση-δέσμευση του Υπουργείου για την απρόσκοπτη πρόσβαση των κατοίκων του Σκλβεροχωρίου στο κοιμητήριο μέσω υπόγειας διάβασης και την χωρική ενότητα των οικισμών.

Εν συνεχεία ο βουλευτής μετέβη στο χωριό Αρχάγγελος και στα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αρχαγγέλου Μιχάλη Συριγωνάκη, τον πρόεδρο του συλλόγου Μικρασιατών και φίλων Καρδουλιανού Σταύρο Μπιτζαράκη, τον αντιδήμαρχο Μινώα Πεδιάδος Δ.Ε. Καστελλίου Γιάννη Δρακάκη  και κατοίκους της περιοχής. Οι κάτοικοι εξεδήλωσαν τις έντονες ανησυχίες τους εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετώπισαν τους χειμερινούς μήνες λόγω των βροχοπτώσεων και της αδυναμίας των υπαρχόντων αντιπλημμυρικών μέσων να ελέγξουν τα όμβρια ύδατα. Όπως ανέφεραν τον προηγούμενο χειμώνα τα όμβρια ύδατα εξαιτίας των εργασιών και της έλλειψης κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων το χωριό Σκλαβεροχώρι όπως και τα διπλανά χωρία πλημμύρισαν, περιουσίες καταστράφηκαν, ζωές κινδύνευσαν ενώ τόνισαν την απορία τους για το τι μέλει γενέσθαι όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής της οδικής αρτηρίας η οποία υψώνει κατά τέσσερα μέτρα το υπάρχον οδικό δίκτυο.

Ο Βουλευτής τόνισε ότι ένα έργο όπως το νέο Αεροδρόμιο αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής και διασφαλίζει την γεωστρατηγική σταθερότητα της χώρας μας, σημειώνοντας ότι πρέπει όλες οι εργασίες κατασκευής, οι παρεμβάσεις και τα έργα που το συνοδεύουν να τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους, τις αντιπλημμυρικές μελέτες και κυρίως να επιδεικνύουν το σεβασμό των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι είναι και οι άμεσοι πληττόμενοι.

Όπως τόνισε το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και δεσμεύτηκε για κοινοβουλευτική παρέμβαση στον Υπουργό Υποδομών προκειμένου να υπάρξει ρητή δέσμευση και σπουδή κατασκευής χωρίς χρονοτριβή όσων αντιπλημμυρικών έργων απαιτούνται. Με την ευκαιρία της συνάντησης ο βουλευτής δήλωσε στους κατοίκους ότι τέτοιες επισκέψεις πρέπει να γίνονται σε τακτική βάση δηλώνοντας παρών σε οτιδήποτε αφορά τους κατοίκους της περιοχής και παράλληλα δεσμεύτηκε να μεταφέρει το ζήτημα των αντιπλημμυρικών έργων και των έργων του οδικού δικτύου στα αρμόδια Υπουργεία ζητώντας άμεσες χωρίς χρονοτριβή παρεμβάσεις των αρμοδίων προκείμενου να μην υπάρξουν προβλήματα και κινδυνεύσουν ζωές και περιουσίες.

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 24.5.2021

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε