23/5/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κρήτης για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, παρευρέθηκαν την Κυριακή 23/05 οι βουλευτές Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Η ανάδειξη και η διεθνής αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας για τις βαρβαρότητες των Νεότουρκων που οδήγησαν στη Γενοκτονία των Ποντίων, ενός σημαντικού τμήματος του Ελληνισμού με την σπουδαία παράδοση και ιστορία, είναι καθήκον που οφείλουμε όλοι να εκπληρώσουμε. Είναι ένας αγώνας που πρέπει να έχει αίσια κατάληξη. Μόνο έτσι θα τιμήσουμε εμπράκτως τη μνήμη των θυμάτων, μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα πάψουν κάποια στιγμή οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου που οδηγούν σε εθνοκαθάρσεις και ξεριζωμούς. Μόνο έτσι, μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Οι βουλευτές παρακολούθησαν την επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά και στη συνέχεια κατέθεσαν στεφάνι, κατά την Τελετή που ακολούθησε στο Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού.

Το γραφείο Τύπου

της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου

του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε