Νίκος Ηγουμενίδης: «Ομολογία Πέτσα ότι η Κυβέρνηση τορπίλισε τον ΦιλόΔημο σε βάρος των Δήμων της Κρήτης»
Με αφορμή τη σημερινή παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στο Ηράκλειο, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η σημερινή επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στο Ηράκλειο αποδεικνύει την ανεπάρκεια της Κυβέρνησης στην διασφάλιση της ομαλής πορείας για την υλοποίηση των μικρών και μεγάλων έργων που οι Δήμοι της Κρήτης έχουν με τις δικές τους δυνάμεις θέσει από το 2015 και έπειτα σε τροχιά υλοποίησης.
Ο ίδιος ο κ. Πέτσας εμμέσως πλην σαφώς ομολόγησε ότι το εγχείρημα της Κυβέρνησης για τροποποίηση του «ΦιλόΔημου» έθεσε σε κίνδυνο εμβληματικά έργα του Ηρακλείου.
Παραδέχθηκε ότι οι Δήμοι κατόρθωσαν με μεγάλη προσπάθεια να εντάξουν σημαντικά έργα σε προηγούμενα χρηματοδοτικά προγράμματα, με πλέον εμβληματικό τον «ΦιλόΔημο», και ότι σήμερα οι αλλαγές που επέφερε με το Πρόγραμμα Τρίτσης ουσιαστικά τορπίλισαν αυτή την προσπάθεια.
Από τις δηλώσεις του έγινε σαφές ότι με τις αλχημείες της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών η χρηματοδότηση έργων των δήμων της Κρήτης βρίσκεται μέχρι και αυτή τη στιγμή στον αέρα.
Αν και διαρρηγνύει τα ιμάτια του ότι «δεν θα τιμωρηθούν για αυτό οι Δήμοι», ισχύει το ακριβώς αντίθετο: Εξαναγκάζει τους Δήμους να τροποποιήσουν τους σχεδιασμούς τους και τον οικονομικό τους προγραμματισμό. Απαράδεκτο να προσέρχεται ο Υπουργός στο Ηράκλειο χωρίς να έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή λύση που εξασφαλίζει την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των έργων στο 100%. Εξίσου απαράδεκτο να πετάει το μπαλάκι στους Δήμους και να μην αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη».
Το Γραφείο Τύπου
Ηράκλειο, 7.5.2021
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε