ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Ηγουμενίδης: «Ουσιαστική και συμβολική η ενέργεια της Περιφέρειας να καλύψει δαπάνες εξοπλισμού στα κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών Ηρακλείου»

Το θέμα στη συνάντηση Νίκου Ηγουμενίδη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη & την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη  και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το αίτημα της Ένωσης να καλυφθεί -στα πλαίσια της πανδημίας- η δαπάνη εξοπλισμού για τα κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών Ηρακλείου, και συγκεκριμένα για την υπηρεσία καθαρισμού των κλινοσκεπασμάτων. Στα πλαίσια της συνάντησης αποφασίστηκε ότι η Περιφέρεια Κρήτης ικανοποιεί το αίτημα της Ένωσης και εξασφαλίζει την αναγκαία δαπάνη για την αγορά επαγγελματικού πλυντηρίου και στεγνωτηρίου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στα κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών Ηρακλείου τα οποία φιλοξενούν το σύνολο σχεδόν των κρατουμένων του Νομού, εξυπηρετώντας λόγω έλλειψης χώρων κράτησης τόσο το Λιμενικό Σώμα όσο και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για αυτή την ενέργεια, τονίζοντας ότι «η Περιφέρεια στέκεται για μια ακόμη φορά με έμπρακτο τρόπο στο πλευρό των ανθρώπων της πρώτης γραμμής. Με τέτοια πράξη δείχνει πριν απ’ όλα την πραγματική βούληση της Περιφέρειας να στηρίξει με τα μέσα που διαθέτει κομβικές υπηρεσίες του Ηρακλείου. Σε μια τέτοια συγκυρία, ακόμη και οι μικρές αυτές παρεμβάσεις έχουν τόσο ουσιαστική όσο και συμβολική σημασία».

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί προηγήθηκε συνάντηση του βουλευτή Νίκου Ηγουμενίδη με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης, κατά την οποία ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε πως για το επόμενο δίμηνο (Νοέμβριο και Δεκέμβριο) η Περιφέρεια θα καλύψει τα έξοδα εκπαιδευτή προσανατολισμού και κινητικότητας σύμφωνα με τις ανάγκες της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης.

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 30.10.2020

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε