ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Υγείας Χάρακα και το Περιφερειακό Ιατρείο Ασημίου επισκέφθηκε ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου

 

Τον κύκλο επισκέψεων του στις δημόσιες δομές υγείας του Νομού Ηρακλείου συνεχίζει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο των επισκέψεων του βρέθηκε το Κέντρο Υγείας Χάρακα και το Περιφερειακό Ιατρείο Ασημίου σε συνέχεια των επισκέψεων στην 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Ηρακλείου «Αντώνης Κούτης», στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, στα Περιφερειακά Ιατρεία Τυμπακίου, Ζαρού και Αγίων Δέκα, και στα Κέντρα Υγείας Αρκαλοχωρίου και Καστελλίου.

Στο Κέντρο Υγείας Χάρακα ο Νίκος Ηγουμενίδης πραγματοποίησε εποικοδομητικές συζητήσεις με το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου.

Τον βουλευτή υποδέχθηκε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Νίκος Δρακωνάκης ο οποίος αρχικά ξενάγησε στους χώρους ενημερώνοντας για το έργο του Κέντρου Υγείας, τα προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της περιοχής και ζητήματα που αφορούν την γενικότερη εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και των Π.Ι. ευθύνης του.

Στη συνάντηση που ακολούθησε συμμετείχε η Πρόεδρος του Σωματείου “Φίλοι Κέντρου Υγείας Χάρακα” Κατερίνα Σφακιανάκη-Houser και ο συνεργάτης του Βουλευτή Μιχάλης Κυριακάκης. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 τα οποία λαμβάνονται από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας, στους χώρους αναμονής των πολιτών και υποδοχής ύποπτων περιστατικών κορονοϊου, στα θέματα αναβάθμισης-επισκευής κτιριακού εξοπλισμού και στα ζητήματα ενίσχυσης του προσωπικού του Κέντρου Υγείας.

Όπως τόνισε ο Διευθυντής του Κ.Υ. και η πρόεδρος του σωματείου, απαιτείται άμεσα η ενίσχυση τουλάχιστον με ένα άτομο 8ωρης απασχόλησης στην υπηρεσία καθαριότητας ενόψει και των αυξημένων απαιτήσεων λόγω της πανδημίας και των μέτρων προστασίας που πρέπει να τηρούνται.  Επίσης, στα πλαίσια των απαιτήσεων της τοπικής κοινωνίας με βάση και την ενίσχυση του ρόλου της Π.Φ.Υ. απαιτείται η ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό, και ειδικότερα παιδίατρο,  ιατρό γενικής ιατρικής για το Κ.Υ. Χάρακα, αλλά και η  παρουσία Ιατρού Ακτινολόγου σε πιο τακτική βάση, μία επισκέπτρια Υγείας και ο προγραμματισμός σε τακτική βάση εξετάσεων ή άλλων θεραπειών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη λειτουργία του παιδιατρικού Ιατρείου στο Κ.Υ. όπου ο παιδίατρος Κωνσταντίνος Πετούσης υποδέχεται σε καθημερινή βάση περίπου 40 παιδιά. Ο Νίκος Ηγουμενίδης προσήλθε στο παιδιατρικό ιατρείο και συνεχάρη προσωπικά τον κ. Πετούση ευχαριστώντας τον για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο δηλώνοντας ότι «αποτελεί ένα παράδειγμα ανιδιοτέλειας, προσφοράς αλλά και ελπίδας για το μέλλον των παιδιών μας». Όπως τόνισε ο βουλευτής, «στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και δη στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας παρά τα προβλήματα και την αποσπασματικότητα ανάπτυξης της,  όλο το προσωπικό Υγείας δίνει καθημερινά μια αθόρυβη, διαρκή αλλά συνάμα σπουδαία μάχη για την προστασία και προαγωγή της Υγείας των συνανθρώπων μας. Καθήκον όλων μας είναι να αναδείξουμε το έργο αυτό και να συμβάλλουμε στην ενίσχυση με το αναγκαίο μόνιμο πρόσθετο προσωπικό».

Στο Περιφερειακό Ιατρείο Ασημίου

Στο Π.Ι. Ασημίου-  όπου καθημερινά από το Π.Ι. εξυπηρετούνται 55-60 άνθρωποι- ο Νίκος Ηγουμενίδης επικεντρώθηκε στη ενίσχυση του ρόλου του στην περιοχή και στην ιδιαίτερη σημασία του για την τοπική κοινωνία. Στις συναντήσεις με το επιστημονικό προσωπικό του Περιφερειακού Ιατρείου και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής συμμετείχαν ο Δημήτριος Μπρίμης (Γενικός ιατρός),  η Πελαγία Κρουσταλλάκη (Νοσηλεύτρια), ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ασημίου Ιωάννης Φουντουλάκης και ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Άνω Άκριας Φώτης Χριστοφής.

Στη συζήτηση έγινε εκτενής ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Π.Ι. και ιδιαίτερα όσον αφορά στα μέτρα προστασίας από τον Covid-19, την ανάγκη παρεμβάσεων για την αναμονή των ασθενών σε χώρο του Π.Ι., αλλά και την ενίσχυση του με προσωπικό.

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής σημείωσε την ανάγκη ενός σχεδιασμού και να ληφθεί υπόψη η μετακίνηση του πληθυσμού που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια, με στόχο να μην μένουν «ακάλυπτες» περιοχές και να καλύπτονται οι υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού, αναφέροντας την ανάγκη ενίσχυσης της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Κόφινα του Δήμου Γόρτυνας με δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Π.Ι., μεταξύ αυτών στις Στάβιες το οποίο θα καλύψει γεωγραφικά μια μεγάλη περιοχή στα νότια της Δημοτικής Ενότητας.

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 2.11.2020

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε