ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Νίκος Ηγουμενίδης: «Η Περιφέρεια Κρήτης καλύπτει για τους επόμενους 2 μήνες τα έξοδα εκπαιδευτή για την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης»

 

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη συνάντησε σήμερα το πρωί στην Περιφέρεια ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης μαζί με τους εκπροσώπους της  Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης. Στην διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης ο Περιφερειάρχης άκουσε προσεκτικά τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης σχετικά με το ζήτημα που τέθηκε για την ανάγκη εκπαίδευσης προσανατολισμού και κινητικότητας στην Κρήτη – ζήτημα που αποτελεί ζωτικής σημασίας για τους τυφλούς της Κρήτης.

Στα πλαίσια της συνάντησης αποφασίστηκε πως η Περιφέρεια Κρήτης για το επόμενο δίμηνο (Νοέμβριο και Δεκέμβριο) θα καλύψει τα έξοδα εκπαιδευτή προσανατολισμού και κινητικότητας σύμφωνα με τις ανάγκες της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης.

 

Ο Νίκος Ηγουμενίδης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα:  «Η Περιφέρεια Κρήτης στέκεται με άμεσο και έμπρακτο τρόπο στο πλευρό των τυφλών της Κρήτης ικανοποιώντας μια πραγματική καθημερινή τους ανάγκη», τόνισε ο βουλευτής.

 

«Όπως σημειώνουν οι ειδικοί για τη σημασία αυτής της υπηρεσίας, η εκπαίδευση Κινητικότητας -Προσανατολισμού αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για τη δόμηση της καθημερινής αυτονομίας του ατόμου με αναπηρία όρασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης αμέσως ανταποκρίθηκε σε συνάντηση για το θέμα, στα πλαίσια της οποίας αποφασίστηκε να καλυφθούν για 2 μήνες τα έξοδα της κινητικότητας και προσανατολισμού. Όπως έθεσα και κατά τη συνάντηση μας σήμερα, αυτό το δίμηνο δίνει τον απαραίτητο χρόνο στην Πολιτεία να θεσμοθετήσει την μόνιμη λειτουργία της υπηρεσίας εκπαίδευσης προσανατολισμού και κινητικότητας στην Κρήτη», υπογράμμισε στη δήλωση του ο βουλευτής Ηρακλείου.

 

Σημειώνεται ότι η σημερινή συνάντηση στην Περιφέρεια έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης του Νίκου Ηγουμενίδη στις αρχές αυτής της εβδομάδας στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης στο Ηράκλειο όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για τη σημασία της εκπαίδευσης – με την δέσμευση να μεταφέρει αρμοδίως το θέμα.

Εκ μέρους της Ένωσης συμμετείχαν στις συναντήσεις ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης Παναγιώτης Γραμμενίδης, ο Αντιπρόεδρος Μενέλαος Μαρκοδημητράκης, τα μέλη του Δ.Σ. Ελευθερία Ζαμπετάκη και Στέφανος Κανατέλιας, το μέλος της ένωσης Νεκταρία Ξωχάκη και η Γραμματέας της Ένωσης Ιωάννα Αεράκη.

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 30.10.2020

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε