Σύντομο χαιρετισμό  απηύθυνε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης στο 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνεται από την Περιφερειακή   Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης για τα θέματα της εκπαίδευσης. Στο κείμενο του ο βουλευτης πολύ περιληπτικά  ανέφερε τόσο τα κενά της Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο και την ανάγκη στελέχωσης των Γενικών Αρχείων του Κράτους, ενώ απέναντι στις “ύβρεις που ακούγονται σήμερα απέναντι στους μαθητές”, όπως σημειώνει, μετέφερε και τα λόγια μαθήτριας που συμμετέχει στις μαθητικές κινητοποιήσεις :

Επιτρέψτε μου πολύ σύντομα να συγχαρώ τους διοργανωτές του Συνεδρίου που -έστω και μέσω διαδικτύου και παρά την πανδημία –  κατορθώνει και πραγματοποιείται στην Κρήτη. Ακόμη όμως και η συγκυρία του Συνεδρίου έχει τη σημασία της. Κρίσιμες πλευρές της σύγχρονης εκπαίδευσης βρίσκονται σήμερα στην πρώτη γραμμή της μάχης. Όπως το μείζον ζήτημα της σχολικής στέγης που απασχολεί ακόμη την πόλη του Ηρακλείου, όπως τα κενά των σχολείων μόνο στο Ηράκλειο που φθάνουν τα 252 στην Πρωτοβάθμια και τα 170 στην Δευτεροβάθμια. Όπως  – και επιτρέψτε μου να το θέσω εδώ – την κραυγή αγωνίας που εκπέμπουν σήμερα οι υπάλληλοι των Γενικών Αρχείων του Κράτους στις υπηρεσίες των οποίων φυλάσσονται ανεκτίμητοι θησαυροί της ελληνικής ιστορίας.

Την καλύτερη απάντηση απέναντι στις ύβρεις που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες απέναντι στους μαθητές τη δίνει μαθήτρια που βρέθηκε στις κινητοποιήσεις:

«Κινητοποιούμαστε διότι θέλουμε λεφτά για την Παιδεία μας, καθηγητές για τα σχολεία μας, διότι θέλουμε ανοιχτά σχολεία που θα μπορούμε να πηγαίνουμε με ασφάλεια και όχι να στιβαζόμαστε περιμένοντας το πότε θα αρρωστήσουμε».

Σας ευχαριστώ

Νίκος Ηγουμενίδης

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε