ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάντηση του Νίκου Ηγουμενίδη με τον Διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ για τα οδικά έργα

Ο Νίκος Ηγουμενίδης συναντήθηκε στο Ηράκλειο με τον Διευθυντή   Συγκοινωνιακών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.) κ. Γεώργιο Αγαπάκη.

 

Συζήτησαν αναλυτικά την πορεία του σχεδιασμού και των υπό εξέλιξη οδικών έργων σε περιοχές του Ηρακλείου. Ο βουλευτής του Ν. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «κρίσιμης σημασίας την επιτάχυνση των εργασιών σε μια περίοδο που και το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι θα πρέπει να προχωρήσει, ενώ την ίδια ώρα τα αρμόδια Υπουργεία, με πρώτο το Υπουργείο Υποδομών, επιδεικνύουν μια αδικαιολόγητη χρονοτριβή με μόνη μέριμνα να τροποποιήσουν ειλημμένους σχεδιασμούς».

Ο κ. Αγαπάκης ενημέρωσε αναλυτικά τον βουλευτή αφενός για το οδικό δίκτυο Ηράκλειο-Μεσαρά, και συγκεκριμένα για τις παρεμβάσεις που ήδη πραγματοποιούνται αλλά και όσες απαιτούνται τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μακροπρόθεσμο διάστημα να πραγματοποιηθούν για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των κατολισθήσεων σε ορισμένα σημεία.

Ιδιαίτερα τονίστηκε κατά τη συζήτηση η παρέμβαση στον κόμβο Αγίας Βαρβάρας-Απομαρμαρά-Καστέλλι Μοιρών, αλλά και άλλων σημείων που εμφανίζουν προβλήματα, η αναγκαιότητα παράλληλου δικτύου και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων κ.ά.

Όπως σημειώθηκε, στην κατεύθυνση αυτή απαιτούνται γεωτεχνικές μελέτες και έργα υποστήριξης και ολοκλήρωσης που έχουν ήδη δρομολογηθεί ή εκτελούνται με επίβλεψη από τις υπηρεσίες του Ο.Α.Κ. Επιπλέον συζητήθηκαν τα έργα αντιστήριξης πρανών στο ύψος του Πρινιά, ο κόμβος Πανασού και συνδετήριων αξόνων με το επαρχιακό δίκτυο.

Αναφορικά με τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) –και σε ό,τι αφορά στην αρμοδιότητα που προβλέπεται για τον Ο.Α.Κ.- αναφέρθηκε ότι έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Υποδομών  η έγκριση διάθεσης πίστωσης και επιχορήγησης ποσού 1.000.000€ για τη μελέτη ” Μελέτη αναβάθμισης Α/Κ του ΒΟΑΚ στο τμήμα της παράκαμψης Ηρακλείου”.

Τέλος, αναφορικά με όλα τα έργα που απαιτούνται σε επίπεδο Κρήτης από πλευράς του ΟΑΚ έχουν αποσταλεί οι προτάσεις στα συναρμόδια Υπουργεία Υποδομών και Ανάπτυξης και αναμένονται οι εγκρίσεις -χρηματοδοτήσεις τους προκειμένου η Υπηρεσία να προχωρήσει στην έναρξη των προβλεπόμενων διαδικασιών προκήρυξης.

Η συνάντηση του Νίκου Ηγουμενίδη με τον κ. Αγαπάκη είναι σε συνέχεια των τελευταίων συναντήσεων του με τον Περιφερειάρχη και τις τοπικές αρχές-φορείς, όπου έχουν συζητηθεί επιμέρους πτυχές και η επιτάχυνση ολοκλήρωσης όλων των μικρών και μεγάλων οδικών αξόνων και της οδικής ασφάλειας της Κρήτης, ενώ μεταξύ άλλων έχει τεθεί από τον Νίκο Ηγουμενίδη και το συναφές θέμα της προστασίας της πεντάκλιτης βασιλικής της Μητρόπολης της Γόρτυνας, ως μεγάλης αξίας αρχαιολογικού χώρου της περιοχής της Μεσαράς, την οποία σήμερα “διασχίζει” το οδικό δίκτυο χωρίς καμία μέριμνα ανάδειξής της.

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 1.10.2020

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε