ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερώνει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ο Νίκος Ηγουμενίδης για τις απαντήσεις στη Βουλή του Υπουργού Εσωτερικών στην επίκαιρη ερώτηση για τη ΔΕΥΑΗ

Στη ΔΕΥΑ Ηρακλείου βρέθηκε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης σε συνέχεια της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε και συζητήθηκε στη Βουλή σχετικά με τις ανάγκες της ΔΕΥΑΗ σε μόνιμο προσωπικό, και στα πλαίσια της ενημέρωσης όλων των αρμόδιων φορέων για τη στάση του αρμόδιου Υπουργείου.
Κατά τη συνάντηση που είχε ο βουλευτής τόσο με τον Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Ηρακλείου και τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μανώλη Σκεπασιανό, όσο και με την Διοίκηση και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Γιώργο Βουρεξάκη απασχόλησαν  έντονα οι απαντήσεις του Υπουργού στις ερωτήσεις του Νίκου Ηγουμενίδη στη Βουλή για το θέμα των μόνιμων προσλήψεων του προσωπικού.
Ο Νίκος Ηγουμενίδης ενημέρωσε αναλυτικά τους ανθρώπους της ΔΕΥΑ για τη στάση του αρμόδιου Υπουργού και την «πρωτοφανή» πρόταση του Υπουργού το ζήτημα στελέχωσης της ΔΕΥΑΗ, η οποία έχει συρρικνωθεί δραματικά σε μόνιμο προσωπικό, να «επιλυθεί» με …αποσπάσεις προσωπικού αποψιλώνοντας άλλες υπηρεσίες των Δήμων και την ευθεία παραδοχή του ότι –όπως είπε ο ίδιος – «στο θέμα της πρόσληψης προσωπικού είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός».
Σχετικά με τις «προκλητικές και απαράδεκτες απαντήσεις του Υπουργού», όπως τις χαρακτήρισε ο βουλευτής κατά τη συζήτηση με τη ΔΕΥΑΗ, υπογραμμίστηκε από όλους ότι στην παρούσα φάση θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα υπάρχοντα εργαλεία και να ενσωματωθούν τα ζητήματα εντοπιότητας στις προκηρύξεις που «τρέχουν» ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω μείωση του προσωπικού, ενώ διατυπώθηκαν προτάσεις-ενέργειες για το επόμενο διάστημα στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ΔΕΥΑΗ.
Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο Νίκος Ηγουμενίδης ενημερώθηκε για την πορεία των έργων σε Μασταμπά και Θέρισσο που έχουν ολοκληρωθεί κατά 80%, αλλά και για την πορεία σε Ηλιούπολη, Δειλινά και Νέα Αλικαρνασσό, αλλά και για την επικείμενη ευχάριστη «είδηση» πως ανοίγει πλέον ο δρόμος και για το κομμάτι των δικτύων ύδρευσης -την χρηματοδότηση των οποίων ύψους πάνω από 15 εκατ ευρώ  «ξεκλείδωσε» η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-  και σε άλλες συνοικίες της πόλης: Δηλαδή, σε Κορώνη Μαγαρά, Αγ. Αικατερίνη, Δημοκρατίας, Κηπούπολη, Νέα Αλικαρνασσό και Δυτικά προάστια (Τρεις Βαγιές, Εσταυρωμένος, Λίντο) – περίπου 150 χιλιόμετρα δικτύων ύδρευσης σε κομβικά τμήματα της πόλης, για τα οποία και ο Νίκος Ηγουμενίδης είχε έντονα δραστηριοποιηθεί την προηγούμενη περίοδο για να ενταχθούν στο έργο του δικτύου ύδρευσης της πόλης.
Σημειώνεται επίσης ότι ο βουλευτής την προηγούμενη βδομάδα μετέβη στη Λότζια για να ενημερώσει επίσημα τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό σχετικά με την απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Παν. Θεοδωρικάκου στη Βουλή, τονίζοντας ότι μεταξύ άλλων ο Υπουργός, «νίπτει τας χείρας του»-όπως τόνισε ο βουλευτής – «και αφήνει υποστελεχωμένη και στη τύχη της μια Δημόσια Υπηρεσία Ύδρευσης σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας».
Κατά τη συζήτηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, απασχόλησε ιδιαίτερα και το θέμα των οφειλών της ΔΕΥΑ και η «γενικόλογη απάντηση» του κ. Θεοδωρικάκου (σ.σ. «Έχουμε μια συνολική πολιτική, η οποία αφορά της ΔΕΥΑ και σχετίζεται με τις χρηματοδοτήσεις έργων ύδρευσης, όπως το συγκεκριμένο στο Ηράκλειο, αλλά και με προσκλήσεις του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης») χωρίς να απαντήσει καθόλου στο “δια ταύτα”.  
Επισημαίνεται ότι ο Νίκος Ηγουμενίδης έχει αποστείλει τα πρακτικά της συζήτησης σε όλο το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου, ενώ αναμένεται να αναδείξει περαιτέρω το θέμα με στόχο να διασφαλιστεί η καθολική πρόσβαση και το αναφαίρετο δικαίωμα όλων στο νερό.  
 
«Είναι πρωτοφανές η Κυβέρνηση να γυρίζει την πλάτη με τόσο προκλητικό τρόπο σε ένα θέμα που επί της ουσίας αφορά ένα δημόσιο αγαθό», σημείωσε ο βουλευτής.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε