ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Νίκος Ηγουμενίδης: Επικίνδυνη η συρρίκνωση λόγω COVID του αριθμού των Στεφανιαίων Μονάδων των Νοσοκομείων

Στη Βουλή φέρνει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης την επιστολή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας με την οποία επισημαίνονται οι κίνδυνοι από τη μετατροπή Στεφανιαίων Μονάδων των Νοσοκομείων σε Μονάδες για τη Νοσηλεία βαθέως πασχόντων από SARS -COV-2.

Στην επιστολή σημειώνεται με έμφαση προς τον Υπουργό Υγείας ότι «σύμφωνα με καταγγελίες από μέλη μας, ορισμένοι Διοικητές Νοσοκομείων και υπηρεσιακοί παράγοντες, από υπερβάλλοντα ζήλο και έλλειψη γνώσης σχεδιάζουν τη μετατροπή των Στεφανιαίων Μονάδων των Νοσοκομείων τους σε Μονάδες για τη Νοσηλεία βαθέως πασχόντων από SARS -COV-2».

Στην ίδια επιστολή τονίζεται επίσης ότι «ήδη υπάρχουσες αξιόπιστες μελέτες μιλούν για αύξηση των αιφνίδιων θανάτων, ελλιπή αντιμετώπιση των οξέων εμφραγμάτων, αύξηση των επιπλεγμένων εμφραγμάτων και πιθανή αύξηση της θνητότητάς της στεφανιαίας νόσου».

Σχετικά με τον σημερινό αριθμό των κρεβατιών στις στεφανιαίες μονάδες εκτιμάται πως είναι ήδη πολύ μικρός: «Η αναλογία κρεβατιών στεφανιαίας μονάδας προς το γενικό πληθυσμό είναι πολύ μικρότερη από την αναλογία κρεβατιών μονάδων εντατικής θεραπείας προς το γενικό πληθυσμό»

Με την επιστολή που καταθέτει στον αρμόδιο Υπουργό ο βουλευτής Ηρακλείου και καρδιολόγος ιατρός Νίκος Ηγουμενίδης υπογραμμίζει επίσης την φράση της επιστολής προς τον ίδιο τον Υπουργό: «Να είστε σίγουρος ότι η σχεδιαζόμενη από ορισμένους διοικητές, μετατροπή κρεβατιών στεφανιαίας μονάδας σε κρεβάτια γενικής μονάδας θα επιδεινώσει έτι περαιτέρω τον τρόπο αντιμετώπισης της στεφανιαίας νόσου και θα αυξήσει την ήδη μεγάλη θνητότητα της. Παρακαλούμε θερμά για τις δικές σας ενέργειες».

Με την παρούσα αναφορά ο βουλευτής ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απάντηση και τις σχετικές ενέργειες, καθώς και να ενημερωθεί σχετικά.

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 26.8.2020

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε