Την επιστολή – ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων N. Ηρακλείου, αναφορικά με την έγκαιρη λήψη μέτρων προστασίας για τους Αστυνομικούς Υπαλλήλους από τον covid 19, φέρνουν στη βουλή με κοινοβουλευτική τους παρέμβαση οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας αναφορά και καλώντας τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Σύμφωνα με την επιστολή της Ένωσης, κατά την πρώτη φάση η πολιτεία φάνηκε ανέτοιμη να παρέχει στον Έλληνα αστυνομικό άμεσα επαρκές υγειονομικό υλικό, καθώς άργησε μήνες να διανεμηθεί στο προσωπικό, με αποτέλεσμα να εκτελεί εκτεθειμένο την υπηρεσία του εξασφαλίζοντας υλικό είτε με ιδία έξοδα είτε με πρωτοβουλία των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων μέσω δωρεών ιδιωτών.

Στο διάστημα αυτό, εξασφαλίστηκαν από δωρεές ιδιωτών 200 lt αντισηπτικό GEL χεριών, 300 ατομικά φιαλίδια αντισηπτικού GEL χεριών, 4000lt απολυμαντικό υγρό επιφανειών και οχημάτων, 1700 επαναχρησιμοποιούμενες υφασμάτινες μάσκες και 3000 ζευγάρια γάντια νιτριλίου κ.α. τα οποία ανά διαστήματα διανεμήθηκαν στους αστυνομικούς Υπαλλήλους Ν. Ηρακλείου. Επίσης, με έξοδα της Ένωσης, μισθώθηκε ιδιωτικό συνεργείο που πραγματοποίησε απολύμανση όλων των αστυνομικών υπηρεσιών και οχημάτων του Νομού.

Η ιδιωτική πρωτοβουλία δε μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαθιστά την υποχρέωση της πολιτείας. Ήδη με τις από 19-06-2020 και 10-08-2020 επιστολές της Ένωσης ζητήθηκε η πραγματοποίηση δειγματοληπτικού ελέγχου τόσο για τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην Α.Δ. Ηρακλείου με ιδιαίτερη έμφαση σε όσους υπηρετούν στο Αεροδρόμιο και Υπηρεσίες που η επαφή με τουρίστες είναι άμεση, όσο και για τους κρατούμενους.

Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε απόκριση στις επιστολές, ούτε κάποια πρωτοβουλία από την πολιτεία, σύμφωνα με την Ένωση.

Τέλος οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι Ν. Ηρακλείου ζητούν την τοποθέτηση προστατευτικών plexiglass σε όλα τα γραφεία υποδοχής πολιτών και σε όλα τα υπηρεσιακά οχήματα που μεταφέρουν κρατουμένους.

Οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό την εξέταση όσων παραθέτονται στην επιστολή και ενημέρωσή τους για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε