ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Ηγουμενίδης: Για ένα παράβολο 3 ευρώ κοντά 2.000 εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τους πίνακες διορισμού

Ερώτηση στη Βουλή για τον κίνδυνο αποκλεισμού περίπου 2.000 αδιόριστων εκπαιδευτικών από τις διαδικασίες διορισμού λόγω προβλημάτων στην καταβολή του παραβόλου ύψους 3 ευρώ, κατέθεσαν τις προηγούμενες ημέρες 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Παιδείας της Κ.Ο, Νίκου Φίλη.
Όπως αναφέρεται στην ερώτηση των βουλευτών, την οποία συνυπογράφει και ο βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης, ένας μεγάλος αριθμός υποψηφίων εκπαιδευτικών, που συμμετείχαν στη διαδικασία της προκήρυξης 1ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ, κινδυνεύει να αποκλειστεί από τον ενιαίο πίνακα εξαιτίας διαφόρων τεχνικών δυσλειτουργιών του συστήματος κατά τη διαδικασία πληρωμής του παραβόλου. Ωστόσο, μέχρι σήμερα τα αρμόδια Υπουργεία αρνούνται να δώσουν απάντηση ή οδηγίες στους εκπαιδευτικούς που αποκλείονται.
Για το ίδιο θέμα και λόγω της στάσης της Κυβέρνησης για το θέμα, ο Νίκος Ηγουμενίδης κατέθεσε σήμερα ως αναφορά την δημόσια επιστολή της Ένωσης Νηπιαγωγών που επαναφέρει το θέμα και στην οποία τονίζεται ότι ο αποκλεισμός δεν οφείλεται σε παράληψη ή αμέλεια των αδιόριστων εκπαιδευτικών κατά την υποβολή της δήλωσης-αίτησής τους, αλλά σε δυσλειτουργία της πλατφόρμας του ΑΣΕΠ και των Τραπεζών.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή, «το γεγονός συνιστά κατάφωρη αδικία για τους συναδέλφους μας, οι οποίοι αποκλείονται από το δικαίωμα πρόσληψης στη δημόσια εκπαίδευση για δύο χρόνια, καθώς και παραβίαση της ισότιμης συμμετοχής των υποψήφιων εκπαιδευτικών που διεκδικούν μια θέση στο δημόσιο σχολείο».
Σχετικά με τον κίνδυνο αποκλεισμού των αδιόριστων εκπαιδευτικών, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε:
«Την ώρα που αδιόριστοι εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τις διαδικασίες διορισμού και μάλιστα να μείνουν εκτός Δημοσίου για τα επόμενα τρία χρόνια, μόνο και μόνο για τη μη καταβολή ενός παραβόλου ύψους 3 ευρώ, είναι αδιανόητο η Κυβέρνηση να μη δίνει μια απάντηση και να μην προσπαθεί να βρει μια λύση στο θέμα. Δεν μπορεί ένα τεχνικό θέμα, για το οποίο μάλιστα σύμφωνα με τις περισσότερες καταγγελίες δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, η Κυβέρνηση να κάνει ότι δεν βλέπει. Η Κυβέρνηση οφείλει να λύσει άμεσα το θέμα και να αποκαταστήσει μια τόσο κατάφωρη αδικία σε βάρος εκπαιδευτικών που επί χρόνια παλεύουν και αξίζουν μια θέση στο Δημόσιο Σύστημα Παιδείας».
 
Το Γραφείο Τύπου
Ηράκλειο, 10.7.2020

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε