ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
 
Σχετικά με τη συμπλήρωση 105 ετών από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Στους δύσκολους καιρούς και κόντρα στη λήθη, οι αρμένικες κοινότητες  – μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα – διοργανώνουν διαδικτυακές εκδηλώσεις μνήμης για να διαφυλάξουν με όλα τα μέσα και σήμερα ζωντανή την ιστορική μνήμη. 
Η Γενοκτονία των Αρμενίων αποτελεί ένα από τα ειδεχθέστερα -και «εκ προμελέτης»- εγκλήματα εξόντωσης ενός λαού, και 105 χρόνια μετά οφείλει να σημειώνεται στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της ανθρωπότητας.
Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες που έχουν αναγνωρίσει επισήμως τη Γενοκτονία των Αρμενίων, με ισχυρούς τους δεσμούς Ελλάδας-Αρμενίας.
105 χρόνια μετά, η Τουρκία οφείλει να κοιτάξει κατάματα τον καθρέφτη της ιστορίας της, και αντί της εντεινόμενης «νευρικότητας» να προχωρήσει στην απαιτούμενη αναγνώριση.
 
Σε μια εποχή ανάγκης για ιεράρχηση, η γενοκτονία αυτή παραμένει μια διαρκής υπενθύμιση πως δεν πρέπει να επιτρέψουμε ποτέ να επαναληφθούν τέτοιες φρικαλεότητες».
Το Γραφείο Τύπου
Ηράκλειο, 24.4.2020

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε