ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον μη κερδοσκοπικό «Σύλλογο Νεφροπαθών Ν. Ηρακλείου Κρήτης»  πραγματοποίησε στο γραφείο του στο Ηράκλειο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

Στη συζήτηση έδωσαν το παρών ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Μιχάλης Δοριάκης και το μέλος του Συλλόγου κ. Γιάννης Πλουμής, οι οποίοι εξέθεσαν αναλυτικά στο βουλευτή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με την αιμοκάθαρση στην οποία υποβάλλονται και γενικότερα για τα ζητήματα περίθαλψης τους.

Επίσης αναφέρθηκαν εκτενώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άποροι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς. .

Ο βουλευτής, αφού άκουσε με προσοχή τον Σύλλογο, δεσμεύτηκε να στηρίξει στο Υπουργείο Υγείας τα σοβαρά ζητήματα που εκτέθηκαν, όπως την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των νεφροπαθών, την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, την ενημέρωση σε θέματα που τους αφορούν και τα ζητήματα της ψυχολογικής και οικονομικής υποστήριξης των απόρων μελών του.

Επισημαίνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Νίκος Ηγουμενίδης συνάντησε επίσης και εκπροσώπους από τον «Σύλλογο Αθλουμένων Νεφροπαθών», ενώ σήμερα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ηγουμενίδη προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό σχετικά με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Νομό Ηρακλείου.

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 18.3.2019

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε