ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Απέναντι στις σημερινές προκλητικές δηλώσεις των εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ για δήθεν «συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή», ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης ρώτησε εμφατικά: «Πιστεύετε σοβαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή;», προσθέτοντας ότι μέσα από τις θέσεις που διατυπώνουν οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων: «Δεν είστε μόνο πολιτικά ανεπαρκείς, αλλά και πολιτικά επικίνδυνοι. Μην παίζετε με το φασισμό. Η ΧΑ δεν είναι ένα από τα κόμματα του συνταγματικού τόξου».
 
Επιπλέον, ο Νίκος Ηγουμενίδης, καλέσμένος στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση», επεσήμανε την σιωπή των Υπουργών της επίμαχης περιόδου 2006-2010 και για το «δώρο» ύψους 241 εκατομμυρίων ευρώ προς τις φαρμακευτικές εταιρείες από τις κυβερνήσεις εκείνης της περιόδου.
 
«Υπάρχει και ένας σάλος για δηλώσεις που δεν έγιναν», σημείωσε στην αρχή της συζήτησης. «Ποιοι ήταν Υπουργοί εκείνη την περίοδο; Μια έστω μονολεκτική δήλωση ‘συγγνώμης’ προς τον ελληνικό λαό δεν θα κάνουν; Εκκωφαντική η σιωπή από τις μη δηλώσεις». Επιπλέον, τόνισε ότι τα κριτήρια τιμολόγησης των φαρμάκων σήμερα είναι αντικειμενικά «και κανείς στη σχετική συζήτηση στη Βουλή ή από το διάστημα που εφαρμόζονται τα μέτρα δεν σχολίασε αρνητικά την πολιτική τιμολόγησης του φαρμάκου από όλους τους εμπλεκόμενους».
 
Σχετικά με τα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας και απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν ο ίδιος θυμάται θύματα από τις μολότωφ, ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε: “Προφανώς θυμάμαι την Marfin αλλά και άλλες περιπτώσεις που κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, είτε καταστράφηκαν περιουσίες”, ενώ για την χθεσινή συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα διευκρίνισε ότι «το στίγμα έδωσε ο Πρωθυπουργός. Συζητήθηκαν τα καθήκοντα  και οι κοινοβουλευτικές μας υποχρεώσεις. Είμαστε στα νέα βήματα της νέας Ελλάδας. Ολοκληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας μέχρι τις εκλογές τον Οκτώβρη. Σ’ αυτή την προσπάθεια συγχρονίζουν τον βηματισμό τους με την Κυβέρνηση ευρύτερες δυνάμεις –σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, πράσινοι, οικολόγοι, ακτιβιστές. Μιλώντας με όρους πολιτικής γεωγραφίας, αναφερόμαι σε δυνάμεις από τις παρυφές της Νέας Δημοκρατίας μέχρι τις παρυφές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς».
 
Το Γραφείο Τύπου
Αθήνα, 14.3.2019
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε