Συνέντευξη έδωσε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης στην δημοσιογράφο Αγγέλα Δουλγεράκη για τα θέματα του τουρισμού, αλλά και για την τελευταία ανακοίνωση σχετικά με το μεταφορικό ισοδύναμο και την επέκταση του στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον Νίκο Ηγουμενίδη συζητήθηκαν με την Υπουργό Τουρισμού τα θέματα της τουριστικής εκπαίδευσης, ο θεματικός τουρισμός, η διασύνδεση του με τους παραγωγικούς φορείς της χώρας, και η πορεία και η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου στον τομέα του τουρισμού. 

«Ο τουρισμός δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα, όπως πολλοί πιστεύουν. Η υλοποίηση του Κυβερνητικού έργου βρίσκεται σε εξέλιξη, στα ειδικά θέματα του δείχνουμε μεγάλο ενδιαφέρον» σημείωσε στον 98.4 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης , με ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα της Κρήτης.

Επιπλέον, ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε για το μεταφορικό ισοδύναμο ότι το μέτρο έρχεται να ενισχύσει τη νησιωτική Ελλάδα απαντώντας στις πραγματικές ανάγκες της Κρήτης. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι:

-Η σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μας επιτρέπει να επεκτείνουμε το μεταφορικό ισοδύναμο και στην Κρήτη. Η εκτιμώμενη δαπάνη είναι στα 70 εκατομμύρια και η Κυβέρνηση τα χει εξασφαλίσει.

-Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για την ημερομηνία. Το μεταφορικό ισοδύναμο στην Κρήτη θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2019 και για την εξειδίκευση του μέτρου αναμένονται τα ακριβή στοιχεία από τα Επιμελητήρια. Επομένως θα αλλάξει ο νόμος που εξαιρούσε την Κρήτη. Δεν υπάρχει καμία σκιά σε αυτή την απόφαση της Κυβέρνησης.

-Πρώτη μας επιλογή είναι τα προϊόντα που εξάγονται και θα αφορά την μεταφορά τους έως τα χερσαία λιμάνια. Αναφέρεται σε γεωργικά, κτηνοτροφικά κλπ. προϊόντα που θα διακινούνται.

-Η ανακοίνωση έρχεται σε απάντηση της ερώτησης των βουλευτών του Ηρακλείου πριν λίγο καιρό και ότι λεπτομέρειες για το μέτρο δόθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη στη Βουλή με την παρουσία του Αν. Υπουργού Ναυτιλίας κ. Νεκτάριου Σαντορινιού.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε