ΔΗΛΩΣΗ
ΝΙΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ
 
 
Σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
“Όσο κι αν οι Κασσάνδρες που διακυβέρνησαν επί δεκαετίες σε βάρος της χώρας δίνουν καθημερινά τα ρέστα τους, η έμφαση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πέφτει στα κρίσιμα και υπέρ των ευρύτερων στρωμάτων της κοινωνίας μέτρα που έρχονται προς ψήφιση στη Βουλήμέχρι τέλος του έτους.

Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνονται η σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μεσοσταθμικά, η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες από 29% που είναι σήμερα στο 25% από 1/1/19 και σε βάθος τετραετίας, οι 3.000 προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» που αφορά 10.000 ηλικιωμένους και Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, η καταβολή των αναδρομικών σε ένστολους, δικαστικούς και πανεπιστημιακούς, και φυσικά η ψήφιση του πρώτου μετα-μνημονιακού Προϋπολογισμού που μόλις εγκρίθηκε από την Κομισιόνχωρίς την περικοπή των συντάξεων – προς μεγάλη απογοήτευση των κέντρων της ΝΔ.

Έχει επίσης πραγματική και συμβολική σημασία ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί όλη η απαιτούμενη διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου με εφαρμογή από τις αρχές του 2019.

Μια σειρά από μέτρα συμφωνημένα που νομοθετούνται άμεσα, με πραγματικό και ουσιαστικό αντίκρισμα στους πολίτες.

Στα πλαίσια αυτά είναι καιρός να εξεταστεί και να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για μια γενναία ρύθμιση οφειλών προς Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία μιας μεγάλης μερίδας πολιτών που επλήγησαν από την κρίση και δεν μπόρεσαν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο, το επόμενο διάστημα πρέπει χωρίς καθυστέρηση να δοθεί έμφαση στην επιτάχυνση της Συνταγματικής  Αναθεώρησης και του επίμαχου άρθρου 86 του Συντάγματος ως η μόνη ασφαλής και στέρεη οδός για την οριστική απαλλαγή από τον επαίσχυντο και προκλητικό νόμο περί μη ευθύνης υπουργών – όπως αναδείχτηκε έντονα στην υπόθεσηNovartis –  και για την ισότιμη αντιμετώπιση κάθε πολίτη ανεξαρτήτως αξιώματος ή θέσης την οποία κατέχει.

Και φυσικά, όπως έχει ήδη εξαγγελθεί, μέχρι τέλος του έτουςνα τεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της ειδικής επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις – όπως αναδείχτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο πρόσφατο επιστημονικό συνέδριο στη Βιάννο.

Σε μια τέτοια δημοκρατική κατεύθυνση, σε αυτή τη συγκυρία η δημοσιοποίηση του περιεχομένου του “Φακέλου της Κύπρου” που ικανοποιεί το καθολικό και διαχρονικό αίτημα της Ελλάδας και της Κύπρου για άμεση και απρόσκοπτη πρόσβαση στην ιστορική αλήθεια αποκτά ιδιαίτερο βάρος.  

Με άλλα λόγια, είναι μια περίοδος που όχι απλώς δεν επιτρέπει κανενός είδους εφησυχασμό, αλλά μια περίοδος κομβική για το μέλλον των πολιτών και του τόπου. 

 
Οι υγιείς δυνάμεις της πατρίδας οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».
 
Το Γραφείο Τύπου
Ηράκλειο, 23.10.2018
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε