ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επικοινωνία Νίκου Ηγουμενίδη με Σταύρο Αραχωβίτη

Θετικές ειδήσεις για τον αγροτικό κόσμο της Κρήτης

Ενσωματώνονται στην πρόταση της Ελλάδας  προς τις Βρυξέλλες κριτήρια και προτάσεις των φορέων της Κρήτης ώστε  να μην εξαιρεθούν οι περιοχές του Νομού Ηρακλείου από τις εξισωτικές αποζημιώσεις, ενώ ήδη εξετάζεται το πλαίσιο της προστασίας των επιδοτήσεων των αγροτών σχετικά με τα χρέη και τις ενδεχόμενες κατασχέσεις, σημείωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στον Νίκο Ηγουμενίδη

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη για τα τρέχοντα ζητήματα των αγροτών. Από την επικοινωνία προέκυψαν πολύ συγκεκριμένες και θετικές ειδήσεις για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Πρώτον, ο Νίκος Ηγουμενίδης έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα της οριοθέτησης των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς ώστε να μην εξαιρεθούν από τις εξισωτικές οι περιοχές του Νομού Ηρακλείου. Ο βουλευτής του Ν. Ηρακλείου επεσήμανε στον Υπουργό ότι το θέμα αναδεικνύει πριν από όλα ότι όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις οφείλουν να απολογηθούν για την αδράνεια την οποία επέδειξαν απέναντι στην άμβλυνση των ανισοτήτων, με αποτέλεσμα σήμερα αρκετές περιοχές του Νομού να παραμένουν με τα βασικά και ουσιαστικά χαρακτηριστικά των μειονεκτικών περιοχών.

Σχετικά με το θέμα, ο Υπουργός ανακοίνωσε στον βουλευτή ότι στέκεται θετικά στις προτάσεις των φορέων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, σημειώνοντας ότι στην πρόταση της ελληνικής πλευράς προς την Ευρωπαϊκή Ένωση εξαντλούνται όλα τα περιθώρια που υπάρχουν με διεύρυνση των κριτηρίων στα κανονιστικά πλαίσια της Οδηγίας, συμπεριλαμβάνοντας και τις περιοχές με βοσκοτόπους και ενσωματώνοντας και περιοχές του Νομού Ηρακλείου που εξαιρέθηκαν στον αρχικό χάρτη.

Δεύτερον, ο Νίκος Ηγουμενίδης έθεσε στον Υπουργό και το ζήτημα του ακατάσχετου λογαριασμού των παραγωγών, πάνω στο οποίο ο Υπουργός ανακοίνωσε στον βουλευτή ότι ήδη εξετάζεται το πλαίσιο της προστασίας των επιδοτήσεων των αγροτών σχετικά με τα χρέη και τις ενδεχόμενες κατασχέσεις.

Τρίτον, επιβεβαιώθηκε ότι μέχρι αύριο καταβάλλεται και το υπόλοιπο 70% της βασικής ενίσχυσης.

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 25.10.2018

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε