ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Ηγουμενίδης: «Οι ΤΟΜΥ αποτελούν την τομή της Αριστεράς στο δημόσιο σύστημα υγείας»

 

thumbnail (4)Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ε. Ηγουμενίδης παρευρέθηκε σήμερα στα εγκαίνια της πρώτης Τοπικής Μονάδας Υγείας της Κρήτης στο Ηράκλειο, στην οδό Σπιναλόγκας, παρουσία και του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού. Στα πλαίσια των εγκαινίων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υπάρχει αναμφίβολα σήμερα μια έκδηλη ικανοποίηση. Είναι η στιγμή που σημεία της στρατηγικής και του σχεδιασμού μας γίνονται πράξη. Είναι η στιγμή που τα νομοσχέδια από νόμοι περνούν στην πράξη. Οι ΤΟΜΥ αποτελούν την τομή της Αριστεράς στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Όπως είχα σημειώσει στη Βουλή και στην επί της αρχής συζήτηση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: ‘Αν δεν πιστεύεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, δεν μπορείς να επεξεργαστείς προτάσεις για την δημιουργία ενός πραγματικά συστήματος, που να «στέκεται στα πόδια του» και να προσφέρει περίθαλψη στο λαό’. Η σημερινή Κυβέρνηση πιστεύει από θέση αρχής στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Σήμερα αυτές οι προτάσεις γίνονται χειροπιαστά δείγματα γραφής στην κατεύθυνση της οικοδόμησης ενός δημόσιου συστήματος υγείας, με δωρεάν και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών που το έχουν ανάγκη, με  καθολική κάλυψη του πληθυσμού της χώρας μας, με  υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών. Αυτός είναι και ο στόχος της μεγάλης προσπάθειας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που βλέπει τον άνθρωπο όχι ως μια μηχανή που χαλά αλλά ως μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα»

thumbnail (5)thumbnail (3)Ο Νίκος Ηγουμενίδης, και με την προηγούμενη ιδιότητα του ως Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και ως βουλευτής-μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής συμμετείχε ενεργά με παρεμβάσεις και προτάσεις στον σχεδιασμό και την προώθηση – υλοποίηση της ΠΦΥ.

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 15.12.2017

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε