ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ
 
Σχετικά με την απόσυρση ογκολογικού φαρμάκου από μεγάλη πολυεθνική εταιρεία και τη  στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
 
«Το γεγονός ότι μεγάλη πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία εκβιαστικά αποσύρει από τη θετική λίστα φαρμάκων ογκολογικό σκεύασμα που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ενήλικων ασθενών με ανεγχείρητο ή μεταστατικό μελάνωμα αποκαλύπτει δύο διαστάσεις.
Πρώτον, την υπεύθυνη στάση του σημερινού Υπουργείου Υγείας που επίσημα και με ανακοίνωση του έχει κινήσει πρωτοβουλίες για την διασφάλιση τη συνέχισης της θεραπείας  όσων ασθενών έχουν ήδη τεθεί σε  αγωγή και για την εγγύηση της φαρμακευτικής  κάλυψης για το μέλλον.
Δεύτερον, την περίσσεια θράσους και το απάνθισμα του λαϊκισμού από την σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση που ταυτισμένη διαχρονικά με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών, σήμερα δε βρίσκει να πει μια λέξη για αυτή την προκλητική απόφαση.
Αντίθετα, σε αυτή τη συγκυρία «εφευρίσκει» την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων – υπόθεση που ήδη μπαίνει πιλοτικά σε εφαρμογή από τη σημερινή Κυβέρνηση και σε συμφωνία με τα ΕΛΤΑ.
Απέναντι σε τέτοιες αποφάσεις – πρόκληση για την κοινωνία, για το δημόσιο συμφέρον, οι μαχόμενες κοινωνικές δυνάμεις πρέπει να δώσουν τη μάχη με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα μαζί με την Κυβέρνηση. Στην ίδια κατεύθυνση είναι αναγκαίο να απομονώσουμε κάθε φωνή λαϊκισμού και δημαγωγίας».
Το Γραφείο Τύπου
 
Αθήνα, 1.11.2017
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε