ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Νίκου Ηγουμενίδη  με τον Πρέσβη της Μολδαβίας στην Ελλάδα

 

Με την ιδιότητα του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Μολδαβίας, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης είχε εποικοδομητική συνάντηση σήμερα στη Βουλή με τον Πρέσβη της Μολδαβίας στην Ελλάδα κ. Anatoli Vangeli.

Σε συνέχεα της προηγούμενης συνάντησης με όλα τα μέλη της Επιτροπής, κατά τη σημερινή συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών τέθηκαν τα επόμενα βήματα κοινοβουλευτικής συνεργασίας των δύο χωρών, αλλά και η προώθηση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας και του τουρισμού.

Επιπλέον, συζητήθηκε η πορεία του αιτήματος ίδρυσης Προξενείου της Δημοκρατίας της Μολδαβίας στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στα Χανιά. Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι πρόκειται για μια εξέλιξη που ευνοεί τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και τον ειδικό ρόλο της Κρήτης στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Μολδαβίας, και που ήδη από τον Δεκέμβρη του 2016 έχει δρομολογηθεί στα πλαίσια της συνάντησης του Νίκου Ηγουμενίδη στη Βουλή με την Μολδαβή Υφυπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, κα Daniela Morari.

Κατά τη συζήτηση συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενδυνάμωσης της φιλίας των κοινοβουλίων των δύο χωρών, αλλά και η στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική και σε κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Μολδαβίας.

IMG_2017_09_28_011 IMG_2017_09_28_022

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 1.11.2017

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε