ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σκληρή κριτική Νίκου Ηγουμενίδη απέναντι στη λογική της ΝΔ για εμπορευματοποίηση της υγείας

Νίκος Ηγουμενίδης: «Ο κατήφορος της ΝΔ στα θέματα της υγείας δεν έχει πάτο», τόνισε σε συνέντευξη του ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου

Σκληρή κριτική στη στάση της Νέας Δημοκρατίας για τα θέματα της υγείας εξαπέλυσε ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. Σε σημερινή του συνέντευξη σε τοπικό μέσο της Κρήτης καταφέρθηκε ενάντια στη συστηματική στάση απαξίωσης του ΕΣΥ από τη Νέα Δημοκρατία με την είσοδο ιδιωτών και τους πολίτες να βάζουν το χέρι στη τσέπη τονίζοντας ότι «στο επίκεντρο της λογικής της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι ο άνθρωπος, αλλά η εμπορευματοποίηση της υγείας. Είτε στην επίσημη είτε στην κρυφή της ατζέντα, ο κατήφορος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει πιάσει πάτο», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Σχετικά με τη δήλωση του κ. Πνευματικού, τόνισε: «Πρόκειται για μια ανατριχιαστική δήλωση που εκφράζει την βασική λογική κόστους-οφέλους της Νέας Δημοκρατίας», ενώ για τις σχετικές τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη ανέφερε: «Και μόνο ότι ο κ. Μητσοτάκης αναγκάζεται να πει ότι θα είναι η υγεία στο επίκεντρο της προσοχής του, δείχνει ότι η υγεία δεν ήταν μέχρι σήμερα», όπως σημείωσε. Ο Νίκος Ηγουμενίδης μίλησε εκτενώς για την εγκληματική αδράνεια της ΝΔ κατά την διάρκεια της πανδημίας με την «κοβιντοποίηση» των νοσοκομείων και την άρνηση της να προχωρήσει σε αύξηση των τοπικών μονάδων υγείας που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ  επέκρινε τη συστηματική άρνηση αύξησης των κονδυλίων για την υγεία.

Ειδική αναφορά έκανε ο Νίκος Ηγουμενίδης και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ: «Στο πρόγραμμα μας είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η αυτόματη προκήρυξη όλων των κενούμενων οργανικών θέσεων στο ΕΣΥ, η αναδιαμόρφωση του μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού με τον εισαγωγικό μισθό για τον πρωτοδιόριστο γιατρό στα 2.000 ευρώ και με αναλογικές αυξήσεις των μισθών για το μη ιατρικό, υγειονομικό προσωπικό, και η ένταξη όλων των εργαζόμενων υγειονομικών στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών, και φυσικά ένα δίκτυο με τοπικές μονάδες υγείας στον αστικό ιστό της χώρας».

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 9.6.2023

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε