ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Ηγουμενίδης: «Ικανοποιείται το βασικό αίτημα της δραστικής μείωσης για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων»

 

«Οι πολίτες βρίσκονται ενώπιον ενός καλού νόμου και που με τις παρατηρήσεις-προτάσεις έγινε ακόμη καλύτερος», σημείωσε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο «Ράδιο Κρήτη» και στον δημοσιογράφο Λευτέρη Βαρδάκη ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης εξήγησε ότι η μείωση μπορεί να φτάσει στο 60-80% του κόστους, ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στις βελτιωτικές ρυθμίσεις στο παρόν σχέδιο νόμου για το δομημένο περιβάλλον.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης συγκεκριμένα τόνισε την σημαντική τροποποίηση με βάση τους κανόνες της ίσης μεταχείρισης σύμφωνα με την οποία όσοι μεταπηδούν στο νέο νόμο και μάλιστα στο πρώτο εξάμηνο θα τύχουν ίσης μεταχείρισης, άρα κερδίζουν το 20%, καθώς και ότι ο Υπουργός έκανε αποδεκτή την αύξηση των δόσεων από 80 σε 100.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα κίνητρα κατεδάφισης για τις μόνιμες κατοικίες, αλλά και στην αύξηση του ποσοστού των δήμων για τη χρηματοδότηση των τοπικών χωρικών σχεδίων – ζήτημα για το οποίο επιφυλάχτηκε ο Υπουργός να απαντήσει στη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου σημείωσε επίσης ότι «το μήνυμα που περνάει είναι ότι τώρα είναι η ώρα να τακτοποιήσει ο κόσμος» και ότι «δεν πρέπει να διαιωνίζεται το πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης», ενώ σχετικά με το ζήτημα των εξ αδιαιρέτου τόνισε «την ανάγκη να είμαστε προσεκτικοί αφού η βασική μας μέριμνα είναι το νομοσχέδιο να είναι απόλυτα ασφαλές νομικά», μεταφέροντας τα λόγια του Υπουργού κατά την συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ότι δηλαδή «δεν κάνουμε καμία παρέμβαση σε θέματα ιδιοκτησίας. Είναι ένα νομοσχέδιο χωροταξικό, που δεν μπορεί να επιλύσει θέματα ιδιοκτησίας και Αστικού Κώδικα. Διαφορετικά κινδυνεύει νομικά να βρεθεί έκθετο», καθώς και τη διάσταση απόψεων σε νομικούς κύκλους για το ίδιο θέμα.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης επεσήμανε και την πρόταση που έχει ήδη διατυπωθεί για την επίσκεψη του Υπουργού μαζί με το επιτελείο του στο Ηράκλειο μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 17.10.2017

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε