ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσία του Νίκου Ηγουμενίδη στην Ημερίδα για την Ψυχική Υγεία

εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής,

και σειρά συναντήσεων-παρεμβάσεων σήμερα στο Ηράκλειο

Ο Νίκος Ηγουμενίδης εκπροσώπησε σήμερα τον Πρόεδρο της Βουλής στην Ημερίδα για την Ψυχική Υγεία, συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ηρακλείου αλλά και στη συνέχεια με την τοπική κοινότητα για τη λειτουργία του ιατρείου στις Στάβιες, ενώ ζήτησε ενημέρωση για το Γυμνάσιο στη Βαγιωνιά και την κάλυψη της θέσης του φιλολόγου.

Eκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής, ο Νίκος Ηγουμενίδης παρευρέθηκε σήμερα  στην Ημερίδα για την ψυχική υγεία στο Ηράκλειο με θέμα «Στρατηγικοί σχεδιασμοί- Δεδομένα- Προβληματισμοί & Προτάσεις στην Κοινότητα», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης».

thumbnail (1)Στα περιθώριο της ημερίδας και στα πλαίσια του πρώτου κύκλου κατά τον οποίο ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αναφέρθηκε στον πολιτικό σχεδιασμό για την ψυχική υγεία (μεταξύ του οποίου και η προκήρυξη επιπλέον 46 θέσεων μονίμων ψυχιάτρων(27) και παιδοψυχιάτρων (19) για τις δομές ψυχικής υγείας του ΕΣΥ), ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρθηκε στην εφαρμογή του πρόσφατου νομοσχέδιου που ψηφίστηκε για την ψυχική υγεία, τονίζοντας την ανάγκη επανεκκίνησης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, χωρίς κατακερματισμένες υπηρεσίες, με γνώμονα την καθολική πρόσβαση όλων των πολιτών και με όρους ανθρωποκεντρικής φροντίδας ως επιτακτικό καθήκον κατά την περίοδο της δημοσιονομικής κρίσης.

 

 

thumbnail (7)Στη συνέχεια, ο Νίκος Ηγουμενίδης, είχε μακρά συνάντηση με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ν.Ηρακλείου κ. Ευάγγελο Καραγιάννη. Ο Νίκος Ηγουμενίδης ενημερώθηκε για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της καλύτερης λειτουργίας του Τμήματος Επιθεώρησης, μεταξύ των οποίων η Κωδικοποίηση της Εργατικής Νομοθεσίας, η έγκαιρη έγκριση πιστώσεων στις αρχές Ιανουαρίου εκάστου έτους προκειμένου η Υπηρεσία να λειτουργεί απρόσκοπτα και ο εξορθολογισμός των προστίμων  για κάθε παράβαση.

Τρίτον, ο Νίκος Ηγουμενίδης υποδέχτηκε στο γραφείο του στο Ηράκλειο τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου στις Στάβιες κ. Γιώργο Κοκκινάκη,  τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Ελευθέριο Δασκαλάκη, καθώς και μέλη τόσο της τοπικής κοινότητας όσο και του πολιτιστικού συλλόγου, σχετικά με το θέμα της επαναλειτουργίας του ιατρείου στις Στάβιες.

thumbnail (10) thumbnail (8)

Τέλος, από το Γραφείο του Νίκου Ηγουμενίδη ζητήθηκε ενημέρωση από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κρήτης για την κάλυψη της θέσης φιλολόγου στο Γυμνάσιο της Βαγιωνιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αλλά και κατόπιν επικοινωνίας και με το Γυμνάσιο, έχει καλυφθεί η θέση του φιλολόγου στο Γυμνάσιο, καλύπτωντας τις 23 ώρες εβδομαδιαίως, και σήμερα το Γυμνάσιο της Βαγιωνιάς καλύπτεται με καθηγητή φιλολογίας, φυσικής, μαθηματικών, αγγλικής και πληροφορικής, ενώ εκκρεμεί η κάλυψη κενού ορισμένων ωρών από 1 ακόμη καθηγητή αγγλικής  – εκκρεμότητα για την οποία γίνονται ήδη ενέργειες για την κάλυψη της.

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 16.10.2017

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε