ΔΗΛΩΣΗ

ΝΙΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ

Σχετικά με την γνωστή υπόθεση για το «αέριο γέλιου», ο βουλευτής  Ηρακλείου και συντονιστής της ΕΠΕΚΕ Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Ασφαλώς,  η γνωστή υπόθεση με το «αέριο γέλιου» δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά.

Πρώτον, στην ιατρική κοινότητα είναι γνωστή η ερευνητική ομάδα του βρετανικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που έχει δημοσιοποιήσει την έκθεση για το υποξείδιο του αζώτου που ευθύνεται για 17 θανάτους μεταξύ 2006 και 2012. Συνεπώς, οι αντιεπιστημονικές απόψεις που ανακυκλώνονται πως δήθεν «δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ιατρική διάγνωση που να επιβεβαιώνει βλάβες από την εισπνοή του «αερίου γέλιου» στον άνθρωπο» δεν έχουν βάση αλήθειας.

Δεύτερον, στην περίπτωση της 18χρονης Βρετανίδας υπάρχει η επίσημη ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου του Ηρακλείου στην οποία ακόμη και για λόγους ιατρικού απορρήτου θα πρέπει να περιοριστούμε.

Τρίτον, η υπόθεση με το «αέριο γέλιου» δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους και για έναν πρόσθετο λόγο εθνικής και αναπτυξιακής σημασίας:

Τα δήθεν «αθώα ναρκωτικά» διασκέδασης δεν πρέπει να αφορούν ως τουριστικό προορισμό τη χώρα μας.

Αυξημένη τουριστική κίνηση με ψεύτικους «παραδείσους» καταχρήσεων και απολαύσεων δεν συνάδει  με τη μοναδικότητα που εξασφαλίζει στο ελληνικό τουριστικό προϊόν ο πολιτισμός μας.

Διαφορετική όψη του ίδιου νομίσματος –  υποβαθμισμένου τουρισμού στην Ελλάδα και υπονόμευσης της συλλογικής εθνικής προσπάθειας –  είναι και τα πρόσφατα γεγονότα στον Λαγανά που οδήγησαν στον θάνατο του Αμερικανού τουρίστα.

Στην αντιμετώπιση τέτοιων γεγονότων πρέπει να είμαστε παραδειγματικά αμείλικτοι.

Χωρίς ίχνος ανοχής στην παρανομία ή στον «αλητοτουρισμό».

Χωρίς ίχνος οίκτου σε όσους προσπαθούν να καταστρέψουν ένα σημαντικό πυλώνα για την έξοδο της πατρίδας μας από την οικονομική κρίση.

Χωρίς χαραμάδα ελαστικότητας στις συνθήκες «γαλέρας» για τους εργαζόμενους στον τουρισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα η εντατικοποίηση της προσπάθειας για εμβάθυνση, ενίσχυση και προβολή όλου του μοναδικού και πολύπλευρου φάσματος θεματικού τουρισμού που έχει να αναπτύξει και να προσφέρει η χώρα μας στους επισκέπτες όλο το χρόνο.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι αναγκαία η διερεύνηση της παροχής όλων των αναγκαίων κινήτρων σε όλα τα επίπεδα και με όλες τις αναγκαίες τοπικές συμφωνίες και τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρούμενης στροφής στην άμβλυνση της εποχικότητας και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 19.7.2017

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε