ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την παραχώρηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης κτιρίων, μεταξύ των οποίων και του κτιρίου με τον αμίαντο.

Αναρτήθηκε σήμερα και στη «Διαύγεια» η απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου για τη δωρεάν παραχώρηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης της χρήσης τεσσάρων (4) ακινήτων μαζί με τα υφιστάμενα κτίρια που βρίσκονται στην περιοχή Καμίνια του Νομού Ηρακλείου Κρήτης με σκοπό τη στέγαση των υπηρεσιών της. Ανάμεσα στα κτίρια που παραχωρούνται είναι και το κτίριο με την παρουσία ινών χρυσοτίλου (αμιάντου).

Όπως σημειώνεται στο ίδιο το κείμενο της Απόφασης, η διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται στα 25 χρόνια και με δυνατότητα παράτασης. Επισημαίνεται επίσης ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραχώρησης, την αποκλειστική ευθύνη συντήρησης και επισκευής ζημιών ή βλαβών των παραχωρούμενων ακινήτων έχει ο φορέας στον οποίο παραχωρείται.

Πρόκειται για την ικανοποίηση του  σοβαρού αιτήματος που είχε διατυπώσει και ο Σύλλογος Εργαζομένων για το κτίριο με παρουσία ινών χρυσοτίλου και από το οποίο εγκυμονούν σοβαρά προβλήματα καθημερινά για την υγεία των εργαζομένων.

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης επισκέφτηκε πρόσφατα την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και συνομίλησε με την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης κα Κοζυράκη και εργαζόμενους για το θέμα, μεταφέροντας την ειλημμένη απόφαση του Υπουργείου για την παραχώρηση.

Είναι ένα ζήτημα για το οποίο μάλιστα ο ίδιος είχε καταθέσει και σχετική αναφορά στη Βουλή, ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο Υπουργό με τη διαβεβαίωση ότι θα υπογραφεί σύντομα η σχετική Υπουργική Απόφαση.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του και την στήριξη του ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες που θα κριθούν απαραίτητες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 20.6.2017

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε