ΔΗΛΩΣΗ
ΝΙΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ
 
Ερωτηθείς και με αφορμή την έκδοση των προσωρινών στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδος για τις τελευταίες εξελίξεις στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο πληρωμών, ο βουλευτής Ηρακλείου και συντονιστής της ΕΠΕΚΕ Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Πράγματι, τα προσωρινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος εμφανίζουν πλεόνασμα κατά 247 εκατ. ευρώ με αύξηση στις ταξιδιωτικές εισπράξεις κατά 11,3% τον Απρίλιο του 2017 συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.
Ωστόσο, όπως και όταν δημοσιεύτηκαν τα προηγούμενα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας  για το 2016 – που δεν αποτύπωναν αυτή την τόσο θετική εικόνα  – υπογραμμίσαμε ότι λαμβάνουμε υπόψη και αξιολογούμε όλες τις πηγές που αφορούν στο νευραλγικό τομέα του τουρισμού, το ίδιο ισχύει και θα πούμε και σήμερα. Πέρα από το ότι δεν επιτρέπεται κάποιου είδους εφησυχασμός ή θριαμβολογία, προτεραιότητα μας είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής των ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων που θα αποτυπώνει με αξιοπιστία και συνολικά, όχι αποσπασματικά, την πραγματική εικόνα των τουριστικών μεγεθών.
Σε κάθε περίπτωση,  στόχος μας είναι η άσκηση και η εμβάθυνση πολιτικών άμβλυνσης της εποχικότητας ως αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής τουριστικής μας πολιτικής με διάχυση του οφέλους στην κοινωνία. Και επίσης στόχος μας δεν είναι η συγκυριακή αύξηση του τουρισμού, αλλά η διατήρηση της δυναμικής, ώστε όταν επιτέλους αποκατασταθεί η ηρεμία στην ευρύτερη περιοχή μας η Ελλάδα να παραμείνει  – όπως ήδη είναι  – ένα βήμα πιο μπροστά από τους γείτονες μας.
Όπως έχουμε τονίσει, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, ο τουρισμός είναι εμπροσθοφυλακή και πεδίο ανάδειξης των πραγματικών δυνατοτήτων της χώρας».
Το Γραφείο Τύπου
Ηράκλειο, 22.6.2017
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε