Χαιρετισμός Νίκου Ηγουμενίδη

στο 10ο Πανελλήνιο & 9ο Πανευρωπαϊκό Επιστημονικό και Επαγγελματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος στο Ηράκλειο Κρήτης

 

Στην παροχή υπηρεσιών και την φροντίδα υγείας, ο ρόλος του νοσηλευτή,-τριας και η προσφορά στον άνθρωπο, την κοινωνία είναι αναντικατάστατος.

Στην ατέρμονη διαδικασία της επιμόρφωσης του νοσηλευτικού προσωπικού, το συνέδριο σας έχει το δικό του ξεχωριστό ρόλο. Μια ματιά στις συμμετοχές, στο πρόγραμμα και τις εργασίες που θα παρουσιαστούν, επιβεβαιώνει τις προσδοκίες μας για την επιστημονική του επιτυχία.

Θεωρώ, παράλληλα, συστατικό στοιχείο της διαρκούς επιμόρφωσης των νοσηλευτών, -τριών, την επιστημονική εξειδίκευση και εξειδικευμένη μετεκπαίδευση αντίστοιχη με το τμήμα εργασίας. Πρέπει να αποτελεί αντικείμενο των διεκδικήσεων σας.

Ιδιαίτερα θα ήθελα να σταθώ στην συμβολή όσων υπηρετούν αυτό το λειτούργημα, στη συλλογική μας προσπάθεια για την σταθεροποίηση, την επιστροφή στην ομαλότητα, του δημόσιου συστήματος υγείας.

Τις περισσότερες φορές, για να μην πω όλες, η παρουσία του νοσηλευτή – τριας, αμβλύνει την απουσία του γιατρού, ενώ η έλλειψη του νοσηλευτικού προσωπικού οξύνει όλα τα προβλήματα που απορρέουν από την υποστελέχωση των δομών υγείας.

Οι μόνιμες θέσεις, η σταθερή δουλειά, η «αιμοδότηση» με νέο προσωπικό είναι για μας:

  • Ο βασικός στόχος για τον οποίο γίνεται συνεχής, κοπιώδης προσπάθεια.
  • Η αναγκαία και ικανή συνθήκη προκειμένου οι νοσηλευτές –τριες να παρέχουν ποιοτική φροντίδα και να αναπτύξουν όλες τις πτυχές του νοσηλευτικού τους ρόλου.

Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για την ΠΦΥ, αναφέρεται ιδιαίτερα ο ρόλος του νοσηλευτικού προσωπικού και η συμβολή του στα θεμέλια του δημόσιου συστήματος υγείας.

Σε όλες τις βαθμίδες του συστήματος, ως προς το ανθρώπινο δυναμικό, βασικός πυλώνας ήταν και παραμένει το νοσηλευτικό προσωπικό. image2 image4 image5 (1) image5

Φίλοι και φίλες,

Είμαι σίγουρος ότι στο συνέδριο θα διεξαχθεί γόνιμη, δημιουργική, εποικοδομητική συζήτηση τόσο στο επιστημονικό, όσο και στο επαγγελματικό σκέλος του.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του.

Ευχαριστώ την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος για την πρόσκληση.

Σας ευχαριστώ για την ανοχή σας.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε