ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Με πρωτοβουλία Ηγουμενίδη η σημερινή συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Οικονομικών με εκπροσώπους ομάδων παραγωγών

 

IMAG0707Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών με την σύμβουλο κα Βούλα Πετεινάτου, αρμόδιας για θέματα φορολογίας των αγροτών, της Υφυπουργού Οικονομικών κ. Κατερίνας Παπανάτσιου, και με ομάδες παραγωγών του Ν. Ηρακλείου, με πρωτοβουλία και παρουσία του βουλευτή του Ν. Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη.

Η σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια μιας σειράς συναντήσεων που είχε το προηγούμενο διάστημα ο βουλευτής με ομάδες παραγωγών και αγροτικούς συνεταιρισμούς στο Νομό Ηρακλείου.

Στη συζήτηση στο κτίριο της Καραγιώργη Σερβίας συμμετείχαν οι εκπρόσωποι από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Κηπευτικών Άρβης, από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Εμπάρου και από την Ψαρή Φοράδα, οι οποίοι κατέθεσαν τις προτάσεις και τις επισημάνσεις τους επί του φορολογικού, επισημαίνοντας την ανάγκη να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές.

Παράλληλα, κατατέθηκαν μαζί και υπομνήματα και προτάσεις όσων ομάδων παραγωγών δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στη συνάντηση.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ομάδων παραγωγών για ειδικότερα θέματα φορολογίας, μεταξύ των οποίων θέματα αποσβέσεων, κλίμακας της φορολογίας, ύψους φορολογίας των καλλιεργήσιμων εκτάσεων κ.ά.

Ειδικά για την προκαταβολή φόρου έγινε ειδική μνεία στο άρθρο του νόμου που ορίζει ότι σε περίπτωση που τυχόν μειωθεί το εισόδημα άνω του 25%, ο φορολογούμενος έχει τη δυνατότητα να ζητήσει με αίτησή του τη μείωση του φόρου που βεβαιώθηκε, με αίτηση μέχρι το τέλος του μήνα Σεπτεμβρίου του φορολογικού έτους στο οποίο έγινε η βεβαίωση και αφορά στα ποσά του φόρου για τις δόσεις που δεν έγιναν ληξιπρόθεσμες κατά το χρόνο της υποβολής της αίτησης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, καταγράφηκαν όλες οι επισημάνσεις των εκπροσώπων, ενώ από τη μεριά του, ο Νίκος Ηγουμενίδης επέμεινε στα φορολογικά και άλλα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στις ομάδες των παραγωγών αλλά και στην αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων για την παραγωγική ανασυγκρότηση με στόχο έναν ζωντανό και εξωστρεφή πρωτογενή τομέα.

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 7.3.2017

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε