ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Ηγουμενίδης στην ΕΡΤ: «Είναι καθαρά πολιτική η διαπραγμάτευση. Αξίζει να παλεύουμε για τα όνειρα μας»

 

 

Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πρωινή Ζώνη» συμμετείχε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής τόνισε ότι το ζήτημα της διαπραγμάτευσης είναι πολιτικό θέμα, υπογραμμίζοντας ότι η συζήτηση για τα οικονομικά μέτρα είναι μοχλός πίεσης προς την Κυβέρνηση για νεοσυντηρητικές επιλογές.

«Αυτό επιβεβαιώνεται από τη στάση των άλλων κομμάτων και κυρίως από την ΝΔ», τόνισε ο βουλευτής του Ν. Ηρακλείου, «η οποία από τώρα και πριν έρθει στη Βουλή προεξοφλεί ότι θα καταψηφίσει ό,τι κι αν έρθει».

Αναφερόμενος στη στάση και τις πιέσεις των δανειστών έθεσε το ερώτημα «Στο όνομα ότι μας δανείζουν, μέχρι πού μπορούν να παρεμβαίνουν;», επισημαίνοντας ότι η ελληνική Κυβέρνηση επιμένει ότι πρέπει να υπάρχει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος για να εφαρμοστεί το παράλληλο πρόγραμμα που αφήνει κοινωνικό αποτύπωμα και ταξικό πρόσημο, βοηθώντας τους φτωχούς και αδύναμους πολίτες.

Σχετικά με τις σημερινές κινητοποιήσεις των αγροτών στην Αθήνα, ο Νίκος Ηγουμενίδης εξέφρασε την άποψη ότι η σημερινή Κυβέρνηση κινείται στους ίδιους προβληματισμούς με τους προβληματισμούς των αγροτών, ενώ αναφέρθηκε και στη χθεσινή συνάντηση με ομάδες παραγωγών της Κρήτης στο Υπουργείο Οικονομικών κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα φορολογίας. Επιπλέον, ο Νίκος Ηγουμενίδης έθεσε το θέμα της ιδιαιτερότητας των αγροτών και των παραγωγών της Κρήτης που δίνουν αγώνα για να διεκδικήσουν θέσεις στις ξένες αγορές, σημειώνοντας ότι η ενδεχόμενη ασυνέπεια των πλοίων έχει σοβαρό κόστος αποκλεισμού από αυτές.

Κλείνοντας την εκπομπή, και σχετικά με τις πιέσεις που ασκούν οι δανειστές, ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι πίσω από αυτές τις πιέσεις κρύβεται η επιδίωξη να μην κυνηγάς το όνειρο σου, να μη διεκδικείς. «Αξίζει να αγωνιζόμαστε, να παλεύουμε, να διεκδικούμε τα όνειρα μας, αφού χαμένοι αγώνες είναι μόνον εκείνοι που δεν γίνονται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 8.3.2017

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε