ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Αν. Υπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση με τον βουλευτή Ηρακλείου Νίκο Ηγουμενίδη

Συνάντηση για το έργο των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Ηρακλείου είχε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με τον νέο αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας κ. Αλέξη Χαρίτση. Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Χαρίτσης διαβεβαίωσε τον βουλευτή του Ν. Ηρακλείου τόσο για την συνέχιση της δρομολόγησης του έργου της αποκατάστασης-επέκτασης του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ηρακλείου, όσο και για την εξασφάλιση και τις πηγές της χρηματοδότησης του έργου.

Στα πλαίσια της συνάντησης τονίστηκε η συνέχιση της πρόσφατης δέσμευσης του πρώην Υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη για την επιτάχυνση των διαδικασιών ως έργο άμεσης προτεραιότητας για τη σημερινή Κυβέρνηση, ενώ επισημάνθηκε ως έμπρακτη απόδειξη της πρόθεσης της σημερινής Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου για ένα τέτοιο έργο η χθεσινή ψήφιση της σχετικής τροπολογίας του Υπουργείου Οικονομίας, η οποία ενσωματώθηκε στο ψηφισθέν νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και η οποία ανοίγει το δρόμο σε μια σειρά από έργα των  Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) για την ένταξη τους σε επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι ο εκσυγχρονισμός των δικτύων ύδρευσης θα συμβάλει στον δραστικό περιορισμό του φαινομένου των διαρροών και ότι η πρόσβαση σε πόσιμο νερό είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών  – του Δήμου Ηρακλείου συμπεριλαμβανομένου.

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 2.12.2016

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε