ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επικοινωνία του Νίκου Ηγουμενίδη

με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή:

 

«Με κατάθεση σχετικής τροπολογίας

θα επιλυθεί το ζήτημα της καθαριότητας

του Δήμου Ηρακλείου»

 

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης επικοινώνησε με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και συζήτησαν εκ νέου το ζήτημα των συμβασιούχων που εργάζονται στη καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος γνωρίζει ήδη το θέμα και αφού επικοινώνησε με τους συναρμόδιους Υπουργούς, διαβεβαίωσε τον βουλευτή Ηρακλείου Νίκο Ηγουμενίδη ότι το Υπουργείο εξετάζει όλες τις πλευρές του ζητήματος και ανακοίνωσε την πρόθεση να επιλύσει το πρόβλημα που έχει ανακύψει, καταθέτοντας εντός της ερχόμενης εβδομάδας σχετική τροπολογία.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Νίκος Ηγουμενίδης υπογράμμισε τόσο τη διάσταση του θέματος, όσο και την ανάγκη άμεσης νομοθετικής ρύθμισης-παρέμβασης με στόχο να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της μη ανανέωσης των συμβάσεων εργασίας των 47 συμβασιούχων (8 μηνητών) έως το τέλος του έτους που εργάζονται στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου και να μη κινδυνεύσει ο Δήμος Ηρακλείου να μείνει επί μήνες χωρίς το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας.

Παράλληλα, ο Νίκος Ηγουμενίδης, κατά την σημερινή συνάντηση στη Λότζια, παρουσία εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και των  βουλευτών του Νομού, θα μεταφέρει τόσο τη πρόθεση, όσο και τις επικείμενες ενέργειες της Κυβέρνησης σχετικά με την διασφάλιση του απαιτούμενου προσωπικού για την καθαριότητα της πόλης του Ηρακλείου.

Το Γραφείο Τύπου                                   

                                                               Ηράκλειο, 3.9.2016

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε