Οι συναντήσεις – εκδηλώσεις κατά το τριήμερο επίσκεψης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας στο Ηράκλειο (φώτο)

Στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα στο Ηράκλειο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης ήταν παρών και συμμετείχε σε μια σειρά από εποικοδομητικές συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πολύ θετικό κλίμα σχετικά με τα θέματα της νησιωτικής και λιμενικής πολιτικής.

Συγκεκριμένα, κατά το τριήμερο της επίσκεψης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας στο Ηράκλειο, από Δευτέρα 29/08/2016 έως Τετάρτη 31/08/2016, κατά την επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχου Λ.Σ. κ. Σταμάτη Ράπτη, ο Νίκος Ηγουμενίδης συμμετείχε στις συζητήσεις και στις εποικοδομητικές συναντήσεις της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας με τον Κεντρικό Λιμενάρχη και Διοικητή της 7ης ΠΕΔΙΛΣ, Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Δημήτρη Σαϊτάκη, με τους Λιμενάρχες των Λιμενικών Αρχών της Περιφέρειας Κρήτης, με εκπροσώπους των Ενώσεων Προσωπικού Λ.Σ. Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου κ. Απόλλωνα Φιλίππη, και με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό. Στις συναντήσεις ήταν επίσης μαζί ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Γιάννης Παυλιδάκης και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

marinos-zampatis-1_160830_171154

Ο Νίκος Ηγουμενίδης παρευρέθηκε επίσης στη τελετή μνήμης του ήρωα Λιμενοφύλακα Μαρίνου Ζαμπάτη, την οποία διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου και η Δ.Κ. Γαζίου, που έδωσαν το όνομά του σε οδό της Αμμουδάρας.  Κατά την εκδήλωση ονοματοδοσίας, ήταν πυκνές οι αναφορές στην ηρωική φυσιογνωμία του Λιμενοφύλακα Μαρίνου Ζαμπάτη, ο οποίος υπηρετούσε στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, όταν τις πρωινές ώρες της 27ης Απριλίου 1997, στα 25 του χρόνια, άφησε την τελευταία του πνοή στη θαλάσσια περιοχή όρμου Παγανιά Θεσπρωτίας, μαχόμενος για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των θαλάσσιων συνόρων.

dri5Ο Νίκος Ηγουμενίδης έδωσε το παρών και στη τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης  στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, για την πολύτιμη προσφορά του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Σχετικά με το υψηλό φρόνιμα των στελεχών του Σώματος που εξασφαλίζουν την ασφάλεια στις θάλασσές μας, αλλά και τη συζήτηση που γίνεται στη Κρήτη το τελευταίο διάστημα σχετικά με το προσφυγικό ο βουλευτής Ηρακλείου προέβη και σε σχετική δήλωση.

Γραφείο Τύπου

                                                                                                                                                        Ηράκλειο, 31.8.2016

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε