ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Ηγουμενίδης: Άκρως προσβλητική και επικίνδυνη η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στη μνήμη των θυμάτων των ναζιστικών θηριωδιών

Σχετικά με τις δηλώσεις του Κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι άκρως απαράδεκτες, προσβλητικές και επικίνδυνες στη μνήμη των θυμάτων των ναζιστικών θηριωδιών οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Η αδιανόητη άποψη της απερχόμενης Κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι το θέμα αφορά το παρελθόν  και «να κοιτάξουμε μπροστά και όχι πίσω»  υποδηλώνει με τον πλέον καθαρό τρόπο πως η  απερχόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Μητσοτάκης είναι εντελώς ακατάλληλοι και επικίνδυνοι για τη θέση στην οποία ακόμη παραμένει. Το να κοιτάζει κανείς μπροστά για το μέλλον σημαίνει πρωτίστως να τιμά όσους έπεσαν για την πατρίδα του. Οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι απαράγραπτες και απολύτως διεκδικήσιμες. Μετά το πόρισμα της Ελληνικής Βουλής και τον δρόμο που χαράχθηκε από το 2019, η νομική διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων θα πρέπει να προχωρήσει. Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής σε όσους και όσες μπήκαν στην πρώτη γραμμή και αντιστάθηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι».

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε