ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ν. Ηγουμενίδης: Παντελής αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας να εφαρμόσει οργανωμένο Εθνικό Σχέδιο για την Παιδική Προστασία

 

Παρέμβαση του βουλευτή Ηρακλείου για τα θέματα παιδικής προστασίας και ανήλικων-θυμάτων κακοποίησης σε ημερίδα στο Ηράκλειο

 

Tην ολιγωρία του Υπουργείου Εργασίας στα θέματα της παιδικής προστασίας ανέδειξε με σύντομη παρέμβαση του σε ημερίδα στο Ηράκλειο ο βουλευτής  Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. Ο βουλευτής συμμετείχε στην ημερίδα που πραγματοποίησε στο Ηράκλειο ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου» ο οποίος είναι επικεφαλής εταίρος του ευρωπαϊκού προγράμματος ENCLAVE (με συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης και αντίστοιχων Φορέων από Ιταλία, Ισπανία, Εσθονία, Βέλγιο) και τόνισε ότι «οι κρίσιμες στιγμές που διανύουμε αναδεικνύουν στα δημόσια ιδρύματα προστασίας παιδιών των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας (Κ.Κ.Π.) όλων των Περιφερειών της χώρας τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού, κυρίως εξειδικευμένου και επιστημονικού, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στη φροντίδα των φιλοξενουμένων παιδιών που θα μπορούσε οριακά να χαρακτηρισθεί και ως παραμέληση – ελλείψεις που θα πρέπει άμεσα να καλυφθούν».

Ο Νίκος Ηγουμενίδης επανέλαβε όσα έχει και ο ίδιος θέσει στη Βουλή και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του με τους αρμόδιους φορείς, καθώς και την θέση του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ότι δηλαδή «είναι παντελής η αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να εφαρμόσει ένα οργανωμένο Εθνικό Σχέδιο για την Παιδική Προστασία και τη διαχείριση των προβλημάτων που προκύπτουν στον ευαίσθητο αυτό χώρο», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο βουλευτής.

Σχετικά με το θέμα της ημερίδας, ο Νίκος Ηγουμενίδης υπογράμμισε ότι η ίδια η επικαιρότητα θέτει επιτακτικά το θέμα της ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου που θα θωρακίζει αποτελεσματικά τους ανήλικους θύματα-μάρτυρες κακοποίησης. «Όπως τονίζεται και στην ίδια την πρόσκληση της ημερίδας, και το ευρωπαϊκό και το εσωτερικό δίκαιο παρουσιάζει κενά που θα πρέπει να πιέσουμε για να καλυφθούν – και ειδικά στο ζήτημα των επαγγελματιών που σχετίζονται με την αναγνώριση και διαχείριση των περιστατικών κακοποίησης ανηλίκων».

Τόνισε επίσης ότι προσφάτως κατατέθηκε μαζί με συναδέλφους του βουλευτές κοινοβουλευτική αναφορά σχετικά με τα θέματα της προστασίας των παιδιών θυμάτων-μαρτύρων κακοποίησης, θέτοντας μεταξύ αυτών και την ανάγκη αύξησης του αριθμού του πιστοποιημένα εκπαιδευμένου προσωπικού (αστυνομικών, δικαστικών, ψυχολόγων), και ότι τα αρμόδια Υπουργεία δεν έχουν ακόμη ούτε απαντήσει, ούτε κινητοποιηθεί προς μια τέτοια κατεύθυνση.

Το Γραφείο Τύπου

 

Ηράκλειο, 22.1.2023

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε