ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Νίκος Ηγουμενίδης: Η Κυβέρνηση κινείται πλέον εκδικητικά απέναντι στους υγειονομικούς της Κρήτης

 

Σχετικά με το σημερινό υγειονομικό συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ε. Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Όλα όσα διαδραματίζονται ενάντια στους υγειονομικούς στο Ηράκλειο και στην Κρήτη αντανακλούν το πραγματικό πρόσωπο της σημερινής Κυβέρνησης. Η Κυβέρνηση όχι απλώς έχει εγκαταλείψει τους υγειονομικούς, αλλά κινείται πλέον εκδικητικά σε βάρος τους.

 

Επιβραβεύει κραυγαλέες κινήσεις αυταρχισμού  – με πλέον τρανταχτή την περίπτωση των αναισθησιολόγων στο ΠαΓΝΗ – , αφήνει απλήρωτες υπερωρίες, επιβάλει εξαντλητικά ωράρια, ανορθολογικές μετακινήσεις, συγχωνεύσεις κλινικών και τραγικές υποστελεχώσεις νευραλγικών τμημάτων. Αδιαφορεί προκλητικά απέναντι στο κύμα παραιτήσεων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και επιμένει σε μια ιδεολογική εμμονή για συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της υγείας.

 

Οι υγειονομικοί όμως της Κρήτης και σε όλη τη χώρα δεν το βάζουν κάτω. Αγωνίζονται με αξιοπρέπεια για να υπερασπιστούν ένα δημόσιο και δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας ενάντια σε όλες τις ενέργειες υπονόμευσης του ρόλου τους. Μαζί και με τους υγειονομικούς και απέναντι σε αυτό το αυταρχικό και επιθετικό πρόσωπο της Κυβέρνησης χρειαζόμαστε ένα ευρύ μέτωπο δυνάμεων που θα αντιπαραταχθεί στα σχέδια της Κυβέρνησης για παράδοση της υγείας στους ιδιώτες, που θα υπερασπιστεί και τα συμφέροντα των υγειονομικών αλλά και ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας βασισμένο στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας».

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε